Filmul descinderilor şi galerie foto! Bani negrii obţinuţi din proxenetism! Bani spălaţi şi prin case de amanet cu activitate dubioasă?

 1. Aşa cum anunţam, marţi, 4 iulie a.c., poliţiştii au aruncat năvodul asupra unui nou „banc de peşti”, de această dată vizate fiind 23 de persoane bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 32 de percheziţii domiciliare, pe raza județului Argeș, și a municipiului București, iar în urma descinderilor 49 de persoane au fost duse la audieri şi 20 au fost reţinute cu propunere de arestare preventivă.

Persoanele reţinute:

 1. Inculpat Ghiţulete Vasile-Iulius
 2. Inculpat Florescu Adrian
 3. Inculpat Pristavu Alexandru-Constantin
 4. Inculpat Arsenescu Augustin
 5. Inculpat Popescu Remus
 6. Inculpat Moldoveanu Darie-Claudiu
 7. Inculpat Boncea Cosmin
 8. Inculpat Grigorescu Marius
 9. Inculpat Baciu Constantin
 10. Inculpat Năstase Vasile
 11. Inculpat Gojgărea Mihail
 12. Inculpat Bucur Răzvan
 13. Inculpat Varga Ştefan-Dinu
 14. Inculpat Varga Robert-Ştefan
 15. Inculpat Anghel Liviu-Ionuţ
 16. Inculpat Ionescu Ştefan-Marius
 17. Inculpat Gulie Petruţ-Adrian
 18. Inculpat Preda Gheorghe
 19. Inculpat Cut Robert-Alexandru
 20. Inculpat Gheorghe Ilie

Unul dintre inculpaţi, Cosmin Boncea, este fiul unui cunoscut om de afaceri şi fost consilier local PSD Curtea de Argeş. Potrivit zvonurilor Cosmin Boncea ar fi intrat în „banc” ca omul ce ajuta „peştii” să obţină asigurări auto false pentru blozii de lux pe care îi plimbau mândri prin întreg judeţul.

Şi în acelaşi timp alte surse spun că unul dintre „peştişorii bancului” de la Curtea de Argeş, Răzvan Bucur pare să fi spălat şi înmulţit bani grei prin casele de amanet (cu identitate juridică incertă) pe care, cumnata sa, le deţine în mai multe localităţi argeşene. Două dintre ultimele firme ale cumnatei sale fiind cu sediul în Valea Iaşului, unde şi el tocmai îşi deschisese, în 3 iulie, Pensiunea „Domeniul Regal”.

Captura: 27 de autoturisme, 181.000 de lei, peste 51.000 de euro, peste 2.000 de lire sterline, 1.000 de franci elveţieni, aproximativ 270 de grame de bijuterii, precum și alte bunuri.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal întocmit la nivelul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY”, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene.

Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați creau aparența unei relații intime cu victimele, cărora le promiteau chiar și întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția.

Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut peste 1.000.000 de euro.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Centrului de Cooperare Polițienească Internațională și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul I.G.P.R..             Foto sursa Facebook!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.