[10:41, 26.08.2020] IPJ Arges Purtător Cuvânt: Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat, astăzi, 7 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi obținut câștiguri ilicite prin crearea de conturi online cu datele de identitate a 15 persoane.

În dimineața zilei de 26 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în Pitești și Mioveni, la persoane bănuite de fals informatic.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai-noiembrie 2016, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 31 de ani, ar fi creat conturi pe o platformă online, folosind datele de identitate a 15 persoane, în numele cărora ar fi realizat activități de jocuri de noroc, obținând, astfel, câștiguri ilicite.

Ulterior, victimele au fost înștiințate de ANAF, cu privire la faptul că, în cursul anului 2016, au obținut câștiguri din jocuri de noroc, pentru care trebuie să plătească impozit.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, laptopuri, suporturi de memorie și cartele telefonice.

4 persoane vor fi conduse la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, pentru audieri.

ATENȚIE!

În condițiile în care, cu o simplă copie după cartea de identitate, pot fi provocate daune materiale considerabile, dar și de imagine, protejarea datelor cu caracter personal este extrem de importantă.

Colectarea și prelucrarea diverselor tipuri de date personale este necesară numai pentru a îndeplini scopuri legitime specifice în desfășurarea activităților unor entități socio-profesionale bine definite. În acest scop, obținerea acestor date se va face numai cu acordul dumneavoastră.

Fiți atenți cui transmiteți datele personale, copiile de pe cărțile de identitate sau ce aplicații descărcați!

Publicitate 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.