În ultimele două săptămâni, poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii reuşind să destructureze unele grupări specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

„Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română a efectuat 126 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. În urma acestor activități au fost ridicate și indisponibilizate droguri, bani proveniți din activitatea infracțională, echipamente I.T. și alte bunuri folosite sau provenite din activitatea infracțională.

În perioada 15 – 29 septembrie a.c., 359 de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

Astfel, polițiștii au organizat 45 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 126 de percheziții domiciliare. Au fost derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 191 de persoane, dintre care 63 au fost reținute sau arestate, iar 6 au fost plasate sub control judiciar.

Au fost ridicate 1.010 g. de heroină și 24 de doze de heroină, 190 de comprimate de ecstasy, 85 de g. de hașiș, 10 g. de amfetamina, 1 g. de cocaină, 22 de comprimate de metadonă, 1.858 de g. de cannabis și 536 de plante de cannabis, 780 g. de substanțe cu efect psihoactiv și 4.230 de plicuri cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și 8 cântare electronice și 10 grindere, folosite în activitatea infracțională.

De asemenea, au fost confiscate sau indisponibilizate 9 autoturisme, 11 H.D.D.-uri, 13 laptopuri, o tabletă, 49 de telefoane, 15 cartele SIM, 2.062 de medii de stocare, 4 arme, 270 de pachete de țigări, 275 de cutii de petarde, bijuterii și alte bunuri în valoare de 121.640 de lei, precum și 102.520 de lei și 12.350 de euro.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat și se implementează un TASK FORCE, pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontraliere cu autori sau victime cetățeni români.”, precizează IGPR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.