„După-atâta frig şi ceaţă,

 Iar s-arată soarele…”

 Muzeul Municipal Câmpulung, organizează miercuri, 20 martie 2019, între orele 11.00 – 13.00, la Casa Memorială „George Topîrceanu” – sat Nămăeşti, comuna Valea Mare Pravăţ,  o şezătoare literară intitulată: „Să întâmpinăm PRIMĂVARA – cu poezii ale poetului G. Topîrceanu”.

Evenimentul marchează, printr-un recital de poezie, trecerea a 133 ani de la naşterea marelui poet al baladelor vesele şi triste.

Uşile Casei Memoriale vor fi larg deschise şi pentru toţi cei care doresc să-i aducă un omagiu în versuri, celui ce a fost şi rămâne George Topîrceanu.

*George Topîrceanu (n. 20 martie 1886, Bucureşti – d. 7 mai 1937, Iaşi) a fost un poet, prozator, memorialist şi publicist român, membru corespondent al Academiei Române. A început să scrie din fragedă copilărie, însă adevăratul său debut literar a avut loc în timpul liceului, prin publicarea creaţiilor sale în diverse reviste literare unde era corespondent. Volumele lui George Topîrceanu au avut un real succes, bucurându-i şi astăzi pe iubitorii de lectură şi frumos. De menţionat fiind că în 1926 a obţinut Premiul Naţional de Poezie.

Casa Memorială „George Topîrceanu” a fost ridicată în anii 1900, ca o construcţie tipic musceleană, acoperită cu şiţă, cu demisol, etaj şi un pridvor larg la faţadă. Este o casă tipic ţărănească, în care marele poet George Topîrceanu a trăit şi a creat vreme de opt ani.

Clădirea a aparţinut socrilor poetului şi a fost donată Consiliului Popular, în 1958, de către soţia sa, Victoria Topîrceanu, pentru a fi amenajată Casa Memorială „George Topîrceanu”. Casă ce a fost organizată în 1967 şi reorganizată în 1979.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.