”Prin ochii lui Ilie Burghele” la Muzeul Municipal Câmpulung

De la finele lunii februarie și pe tot parcursul lunii martie 2022, pe simezele Secției de Istorie și Artă Plastică din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, este deschisă publicului larg expoziția ”Prin ochii lui Ilie Burghele”.

Vizitatorii au posibilitatea de a admira 15 lucrări ce prezintă scene de luptă, peisaje și portrete, precum și de a afla detalii despre viața și opera artistului.

„Când privești o pânză de-a maestrului Burghele, te convingi imediat că ai în față o adevărată operă de artă. Minuțiozitatea cu care lucrează observând cele mai neînsemnate detalii, fie în ce privește desenul, perspectiva și claritatea culorilor, fie finețea sentimentului ce se degajă din întregul complex al lucrării sale, e dovada cea mai strălucită de puternicul talent cu care este înzestrat.” (Ioan Dafin – Alte figuri ieșene)

Program de vizitare:

Marți – Duminică, între orele 09.00 – 17.00

Preț bilet:

–         3 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari

–         6 lei pentru adulți

IMPORTANT! Vizitarea expoziției se face cu toate măsurile impuse de legislația în vigoare privind măsurile antiCOVID-19!

* Ilie Burghele s-a născut în data de 8 iulie 1870 la Iași. După ce a absolvit cu succes Școala de Belle Arte din capitala Moldovei a urmat cursurile Academiei Julian din Paris.

A fost profesor de desen, caligrafie și gimnastică la o serie de școli și licee din Iași și Tecuci dar și membru de onoare al Societății de Sport și Muzică din Iași. 

A fost decorat cu Ordinul Coroana României în grad de ofițer dar și cu medalia Răsplata Muncii.

Ilie Burghele a fost mai ales un pictor de un veritabil talent, având mai multe expoziții personale la București și Iași, iar unele dintre operele sale primind medalii și mențiuni onorabile. Principalele teme abordate de artist au fost portretul și peisajul. Pictorul ieșean s-a stins din viață la 10 ianuarie 1937.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.