În data de 8 iulie 2022, la Primăria Lerești a avut loc festivitatea de decernare a titlului de ”Cetățean de Onoare” al Comunei, poetului Mihai Gane, tânărul lereștean care a reușit să devină unul dintre cei mai cunoscuți poeți din Spania sub numele de Miguel Gane.

”Mihai Gane, un lereștean care face României cinste în lume! Am participat astăzi (n.red. vineri, 8 iulie a.c.) la un eveniment cu totul special, croit în jurul unui român cu totul special – decernarea titlului de Cetățean de Onoare al comunei Lerești lui Mihai Gane, un tânăr care a cucerit lumea cu poeziile sale care, deși scrise în spaniolă, își trag seva din Muscelul de poveste.

Mihai Gane, plecat de la 9 ani în Spania împreună cu familia sa, a reușit să se impună în lumea hispanică drept un poet de succes, un poet care reușește să descrie în versurile sale un întreg univers.

În fiecare zi trecem pe lângă miracole pe care, însă, foarte rar le sesizăm, deși ele trebuie înțelese, palpate, trăite pentru a le releva și a ne bucura de ele.

Astfel este și Mihai Gane, tânărul care și-a făcut grădinița și a crescut în Lerești, într-o familie unde părinții și bunicii și-au pus amprenta în păstrarea dragostei față de pământul de acasă. Pământul în care își are rădăcinile și din care își trage seva pentru aripi spre viitor!”, a declarat deputatul Simona Bucura Oprescu.

Mihai Gane are 28 de ani și este unul dintre cei mai apreciați poeți din Peninsula Iberică. Poeziile sale sunt publicate în Argentina, Mexic, Spania, Columbia, Ecuador, Costa Rica și nu numai.

”Mihai Gane este al nostru, din comuna Lereşti şi trăiește în Spania de la vârsta de 9 ani. Este dublu licenţiat în Drept şi în Administrarea Afacerilor şi are două masterate, unul de Proprietate Intelectuală şi unul în Avocatură. Acum câțiva ani, a luat examenul la barou, având posibilitatea de a profesa ca avocat. Ne pare rău că nu este zi de zi alături de noi, dar știm că drumul în viață este diferit pentru fiecare. Ne mândrim că un așa om de succes își mai aduce aminte cu drag de comuna natală și ne bucurăm că numele său este pe buzele a sute de mii de oameni.

Felicitări, Mihai Gane! Comuna Lerești te prețuiește pentru talentul tău și pentru sufletul de lereștean pe care l-ai luat cu tine peste tot în lume!”, este ceea ce a declarat primarul localității Marian Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.