Ne bucurăm să fim parte a unui important proiect ce are ca unul dintre obiective elaborarea unei Strategii Sectoriale în Domeniul Culturii pentru perioada 2023 – 2030.

De asemenea, suntem onoraţi să anunţăm că întâlnirea din Regiunea de Dezvoltare Sud pentru prezentarea propunerilor de politici publice „Cultura deschisă” și „Cultura viitorului” va avea loc în data de 6 Iunie a.c. la Muzeul Municipal Câmpulung.

De aceea, cu deosebită consideraţie, anunţăm că toate persoanele interesate să participe la întâlnire, precum reprezentanţii autorităţilor publice locale, antreprenori şi oameni de cultură sau reprezentanţi ai organizaţiilor culturale de drept public şi privat, sunt rugate SĂ SE ÎNSCRIE ÎN FORMULARUL DE MAI JOS, și apoi să confirme prezenţa la adresa de e-mail: office@muzeulcampulung.ro SAU pe whatsapp la numărul: 0748165818.

Toate cheltuielile legate de deplasare şi cazare sunt suportate de către participanţi.

Invitaţie la întâlnirea de lucru privind politicile publice,,Cultura deschisă” şi ,,Cultura viitorului”

Stimată doamnă/ Stimate domn

Ministerul Culturii Unitatea de Management a Proiectului, cu sprijinul și participarea Muzeului Municipal Câmpulung, vă invită la o întâlnire de lucru dedicată autorităţilor locale din Regiunea de Dezvoltare Sud pentru prezentarea propunerilor de politici publice „Cultura deschisă” și „Cultura viitorului”.

Demersul este realizat în cadrul proiectului „Viziune strategică şi coerentă pentru sectorul cultural” (SIPOCA 709 / MySMIS2014+: 129541) și va fi găzduit de Muzeului Municipal Câmpulung în ziua de marți, 6 iunie 2023, între orele 10.00 – 13.00, la sediul din Strada Negru Vodă nr. 119, Câmpulung Muscel, jud. Argeș.

Politica publică „Cultura deschisă” pleacă de la nevoia reală de atenuare a nivelului diferit de dezvoltare manifestat pe mai multe paliere în cadrul Sectoarelor Culturale şi Creative, dintre care cele mai vizibile sunt urban/rural, public/privat sau import/export cultural. Scopul politicii publice este creșterea numărului beneficiarilor cu acces la servicii şi produse culturale diversificate și de calitate cu 30% până în anul 2030. Garantarea accesului la cultură – obiectivul general al acestei propuneri – este definit specific prin trei direcții mari de acțiune: crearea și îmbunătățirea mecanismelor financiare şi administrative pentru finanțare, asigurarea de specialiști ai operatorilor culturali pregătiți pentru comunicare, oferirea infrastructurii necesare unui acces facil şi adecvat.

Politica publică „Cultura viitorului” pornește de la realitatea noilor tehnologii care, în Sectoarele Culturale și Creative, sunt utilizate într-o măsură foarte mică şi inegal, cu diferențe semnificative între regiunile României şi între urbanul mare și celelalte tipuri de comunități. Scopul politicii este pregătirea societății, a beneficiarilor şi producătorilor de cultură pentru un viitor durabil, centrat pe oameni, care integrează universul digital. Obiectivul general asociat scopului enunțat este salvarea și punerea la dispoziție a patrimoniului cultural și a creației contemporane folosind modalități durabile, incluzive și accesibile pe scară largă, în contextul noilor tehnologii.

La întâlnire sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților locale, precum și ai organizaţiilor culturale de drept public şi privat.

În vederea participării, cei interesați vor completa și transmite, PÂNĂ MIERCURI, 31 MAI 2023, ORA 16:00, formularul de înscriere online disponibil la link- ul https://forms.gle/GomhWzFoa7yzrD5C8

Cheltuielile cu deplasarea şi cazarea sunt suportate de participanţi.

Pentru mai multe informații privind conținutul şi desfăşurarea evenimentului, vă puteți adresa domnului Alexandru Oprea, managerul Muzeului Municipal Câmpulung, la adresa de e-mail alexandru.oprea@muzeulcampulung.ro sau telefonic la nr. 0748165818.

Mai  multe detalii despre proiect sunt disponibile la link-ul https://www.umpcultura.ro/ssdc

Cu aleasă considerație,

 Bogdan Ştefan TRÎMBACIU                                                               Alexandru OPREA

Director, Unitatea de Management a Proiectului                    Manager, Muzeul Municipal Câmpulung

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.