Mesajul Alinei Gorghiu la deschiderea proiectului „Poiana Culturală Câmpulung Muscel”

Vineri, 15 septembrie 2023, a avut loc deschiderea oficială a proiectului „Poiana Culturală Câmpulung Muscel”, implementat de Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”.

Un important proiect, cu o valoare de aproape 20 mii de euro, pe care Ministerul Culturii îl finanțează în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul Consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului (sesiunea 3), cu sprijinul Granturilor SEE 2014 – 2021, puse la dispoziția României de Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

La ceremonia de deschidere a luat parte şi preşedintele PNL Câmpulung Cristi Creţu, care a transmis mesajul preşedintei PNL Argeş Alina Gorghiu.

„Cultura dă viață orașelor și comunităților având puterea ei de a produce magie și emoție! Arta în secolul al XXI-lea adesea ocupă spații urbane pe care istoria le-a lăsat goale, nefolosite, ignorate sau părăsite. Atunci când cultura intervine în aceste perimetre, le transformă în spații vii.

Scopul artei în spațiul public are menirea să interacționeze cu trecătorii, producând reacții și atitudini, să aducă plus-valoare locației în care e situată și care, altfel, ar trece neobservată.

Oamenii care s-au născut, au trăit sau au creat opere memorabile aici, in acest spatiu al  Muscelului, au facut istorie si au devenit nume de referinta pentru  cultura națională lăsând în urmă opere valoroase. Acest patrimoniu natural și cultural a fost creat de oameni valoroși, muscelenii nostri Theodor Aman, Pârvu Mutu Zugravul,Tudor Muşatescu și mulți alții pe care întreaga România îi iubesc.

Încercând să împlinească acest deziderat al apropierii artei de comunitate și de oraș, Ministerul Culturii prin programul RO-Cultura a ales Câmpulungul și comunitățile din vecinătate să beneficieze de aproape 200 000 de euro în ceea ce se numește “Poiana Culturală Câmpulung”, adică o avalanșă de 64 de evenimente unde sunt acoperite toate domeniile artei,  60 de artiști se vor bucura de promovare iar zeci de mii de spectatori devin beneficiarii unor momente de  înaltă ținută.

Îi mulțumesc doamnei ministru Raluca Turcanu pentru că Argeșul a fost ales în cele 17 proiecte care se vor implementa în lunile următoare în acest spațiu inedit, iar domnului manager al Casei de Cultură „Tudor Musatescu”, Liviu Iana îi doresc mult succes  în realizarea acestor evenimente.” – este mesajul transmis de preşedinta PNL Argeş, Alina Gorghiu, în deschiderea unuia dintre cele mai importante proiecte culturale defăşurate la Câmpulung Muscel.

Proiectul „Poiana Culturală Câmpulung Muscel” oferă comunității locale o oportunitate unică de a se bucura de artă și cultură într-un spațiu în aer liber şi are ca principal scop crearea unui loc de expunere și manifestare pentru artiștii locali, facilitând totodată accesul la acțiuni și produse culturale de calitate în Câmpulung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.