La Biserica Bilceşti – Moment omagial dedicat primei femei avocat din România

Sâmbătă, 28 aprilie 2018, la ora 10.00, la Biserica din Bilceşti – Valea Mare Pravăţ, va avea loc o slujbă de pomenire a celei ce a fost şi a rămas veşnic în memoria românilor, Sarmiza Bilcescu Alimăneştianu, fiica lui Dumitru Bilcescu din Bilceşti de Muscel. Slujba religioasă va fi urmată de un moment omagial dedicat memoriei primei femei avocat din Europa şi primei femei din lume Doctor în Drept, unde participanţii pot avea discuţii libere pe teme istorice şi culturale.

Evenimentul cu tema „O româncă unică” este organizat de către Parohia Bilceşti şi ALDE Câmpulung, la iniţiativa preşedintelui Florin Bivol.

            Sarmiza Bilcescu, ulterior Bilcescu – Alimăneștianu, s-a născut în anul 27 aprilie 1867 şi a părăsit această lume la vârsta de 68 de ani, la data de 26 august 1935, fiind îngropată la Bilceşti îmbrăcată în costum popular.

A fost prima româncă avocat, prima femeie din Europa care a obținut licența în drept la Universitatea din Paris, în anul 1887, și prima femeie din lume cu un doctorat în drept, cu teza „Condiţia juridică a mamei”, în anul 1890.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.