Cunoscutul jurnalist Sterian Pricope se pregăteşte de lansarea celui de-al şaselea volum din seria „Istorii neconvenţionale din Muscel”. De această dată va fi vorba de un volum omagial dedicat contribuţiei muscelene la înfăptuirea Marii Uniri.

„Sper să vă trezesc interesul prezentându-vă, în premieră, coperta volumului 6 de Istorii Neconvenţionale din Muscel, volum care va intra la tipar în scurtă vreme. Sunt profund onorat de faptul că şi de această dată prefaţa a fost realizată de către o mare personalitate a artei şi culturii româneşti: este vorba despre regizorul Şerban Marinescu, din filmografia căruia menţionez aici doar ”Cei care plătesc cu viaţa”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Magnatul” şi „Ticăloşii”.

Aşa după cum observaţi, volumul este dedicat contribuţiei muscelene la realizarea Marii Uniri, dar perspectiva mea nu este una triumfătoare, patriotardă şi naţionalistă cu orice preţ, ci una sinceră, care să prezinte cât mai aproape de adevăr acest proces istoric. De fapt, intenţia mea a fost să atrag atenţia că războaiele au fost mereu ale conducătorilor şi nu ale popoarelor, dar şi că un război aduce orori, distrugeri, suferinţă, moarte şi dezumanizare atât în tabăra învinşilor, cât şi în aceea a învingătorilor.

Cât despre conţinut, am bucuria să pot oferi iarăşi texte, informaţii, documente sau fotografii inedite sau uitate, unele publicate acum pentru prima oară în România. Coperta, realizată de către artistul fotograf Adi Chiru, prezintă o defilare pe Bulevardul Pardon a Regimentului 30 Muscel, în perioada interbelică. Textele sunt facsmile cu ştiri din presa americană despre luptele din 1916 de la Câmpulung şi au fost preluate din Librăria Congresului American.

În ceea ce priveşte lansarea, nu pot preciza acum o dată exactă (probabil luna următoare), dar îmi doresc, de această dată, să fie la Lereşti. Însă asta nu depinde numai de mine…”, este descrierea făcută chiar de către autor.

În acelaşi timp, Sterian Pricope dezvăluie o parte dintre proiectele sale viitoare:

„În afară de volumul 7 de „Istorii Neconvenţionale” pe care îl am în lucru şi pe care sper să îl finalizez anul viitor, derulez alte două proiecte media dedicate istoriei Muscelului; dar despre acestea, la timpul potrivit!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.