“Iarna în arta naivă” la Muzeul Județean Argeș

Astăzi, la Muzeul Județean Argeş, la Galeria Națională de Artă Naivă, a avut loc vernisajul expoziției “Iarna în arta naivă”. Printre cei prezenți la această manifestare culturală au fost și Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Roxana Stoenescu, director executiv în cadrul Consiliului Județean Argeș și consilierul Dorin Bărbuceanu, președintele comisiei de cultură a Consiliului Județean Argeș.
Expoziția reunește 28 de lucrări semnate de 22 de artiști care încearcă să readucă în prim plan atmosfera specifică anotimpului de iarnă din zona rurală, cu sărbători, obiceiuri și activități cotidiene și poate fi vizitată în perioada 18 ianuarie – 18 februarie 2022, de luni până duminică, între orele 9.00 – 19.00.

“Anul trecut, Muzeul Județean Argeș a găzduit 30 de expoziții temporare. Nici un alt muzeu județean, cel puțin de la Sud de Carpați, nu a avut o astfel de activitate atât de bogată, în condițiile de pandemie. Jumătate dintre aceste expoziții au fost internaționale. Am considerat interesant să avem și o astfel de expoziție. Luăm în calcul chiar să organizăm expoziții cu aceste lucrări și în alte județe”, a subliniat managerul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu.

“Sunteți instituția reprezentativă a Consiliului Județean pe partea de cultură care își expune activitatea într-un mod curent. Pe noi, ca și finanțatori, ne obligă să vă sprijinim în continuare. Parcurgând lucrările, am putea spune că expoziția s-ar putea intitula foarte simplu și <<Iarna pe uliță>>. Vă felicit pentru activitate și pentru faptul că dincolo de bogăția operelor pe are le aveți în patrimoniu, reușiți să le și aduceți în atenția publicului și cred că cel puțin generația tânără are nevoie acum de exemple pozitive”, a remarcat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

“În aceste vremuri în care trăim condiții pandemice dificile, observăm că în jurul nostru cultura și sportul sunt tot mai slab finanțate. Avem senzația că, în general, cultura moare. Observăm însă că, cel puțin în județul Argeș, nu se întâmplă acest lucru. Avem viață culturală, viață sportivă, și tot ceea ce înseamnă instituție de cultură finanțată de Consiliul Județean trăiește. Și acest lucru nu poate decât să ne bucure”, a precizat și consilierul județean Dorin Bărbuceanu, președintele comisiei de cultură din cadrul Consiliului Județean Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.