În zilele de 24 şi 25 aprilie a.c., Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” organizează Festival de C*Arte, ce vine să marcheze Ziua Internațională a Cărții și a Bibliotecarului.

Astfel că, timp de două zile, publicul iubitor de carte se va putea delecta cu expoziții de carte, revistă, pictură, conferințe, muzică şi poezie.

Program:

            24 Aprilie 2017:

– ora 13,00 , Sala de Conferințe:

– ,,Cartea ca destin” – Invitați: – academicianul Gheorghe Păun, directorul revistei culturale ,,Curtea de la Argeș”; criticul literar și scriitorul Alex Ștefănescu. Amfitrion: Octavian Mihail Sachelarie.

– ,,Cartea, lectura, biblioteca” – expoziție de carte, reviste din domeniul biblioteconomiei. Organizatori: Adela Dinu; Ileana Baibarac.

            25 Aprilie 2017:

– ora 13,00,  Sala de Conferințe:

– ,,Mai este nevoie astăzi de carte și bibliotecă?” – Invitat: criticul și istoricul literar Dan C. Mihăilescu. Amfitrioni: Marius Motreanu; Octavian Mihail Sachelarie.

– ora 17,00 – holul Bibliotecii: ,,Frumusețea lumii este nesfârșită…” – vernisaj expoziție de pictură. Autoare: Yasmina Moscovici (Venezuela). Amfitrion: Denisa Popescu.

– ora 18,00 – seară muzical literară: ,,Poezie și Jazz”- cu poeta Amelia Stănescu și pianistul Dorian Pârvu. Amfitrion: Octavian Mihail Sachelarie.

Evenimentul, organizat de Biblioteca Județeană Argeș, marchează o dublă sărbătoare – 23 aprilie – Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, patronată anual, din 1995, de UNESCO, în scopul promovării lecturii, publicării și consfințirii drepturilor de autor. O a doua notă festivă este dată de Ziua Bibliotecarului din România, declarată ca atare, prin hotărâre de guvern, în 2005.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.