Zeci de preoţi şi diaconi, şi sute de credincioşi au luat parte la Sfinţirea Bisericii Grui

Duminică, 28 august 2016, la Câmpulung, în Cartierul Grui, a avut loc Slujba de Sfinţire aBiserica Grui 9 celui mai nou locaş de cult creştin ortodox din zona Muscelului. Astfel că, Parohia Gruiului a îmbrăcat straiele de sărbătoare şi sute de creştini s-au adunat pentru a lua parte la Slujba de Sfinţire ţinută de un sobor de preoţi şi diaconi argeşeni şi musceleni în frunte cu Părintele Arhiepiscop Calinic.

„Lucrările au început în anul 2009, la doi ani după întemeierea parohiei. Între anii 2007-2012 s-a slujit într-un paraclis de lemn, iar din data de 27 august 2012 s-a oficiat prima liturghie în biserica de zid.

A urmat definitivarea lucrărilor la pictura interioară care a fost realizată în tehnica fresco. Biserica a fost împodobită cu pictură și în exterior, iar în interior a fost realizat mobilierul. De la înființarea parohiei, toate lucrările au fost supravegheate de Chiriarhul Eparhiei, care a dat indicații cu privire la etapele construcției. Direct implicați au fost preoții Popescu Ionuț și Marghitoiu Ionuț.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în Altarul de vară al parohiei, în prezența a sute de credincioși, fiind înălțate rugăciuni pentru victimele cutremurului din Italia.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor celor care s-au implicat înBiserica Grui 10 buna desfășurare a lucrărilor, îndemnând ca și pe viitor să fie alături de Biserică și de slujitorii acesteia. A fost oficiată și slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt locaș.

Întâistătătorul Eparhiei a acordat distincții de vrednicie pentru: Octavian și Liliana Beleuță, Ion Bica, Maria Cotenescu, Ștefan și Elena Dumitru, Dorin Mirea, Veroana Oprișoiu, Mina Preoteasa, Camelia Țelu, Adrian Voican, Melania Voinescu, Liviu Țâroiu.

De asemenea, a fost conferită medalia de onoare creștin ortodoxă a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului: Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel – domnului Călin Busuioc, și medalia Sfânta Muceniță Filoteia – doamnei Amelia Dimitrova, iar părintele slujitor Popescu Ionuț a fost hirotesit iconom stavrofor.”, se arată pe site-ul www.eparhiaargesului.ro.Biserica Grui

O întreagă galerie foto poate fi găsită şi pe site-ul Parohiei sfantulfanurie-gruiu.ro.

Foto sursa www.eparhiaargesului.ro

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

1 COMENTARIU

  1. Si sute de ……….!! Frumos va sade sa distrugeti spatiul verde destinat relaxarii si copiilor pt o dugheana de lemn a unor imbogatiti pe spinarea saracilor! Si nimeni nu sesizeaza autoritatile pt vandalizarea parcului! Credinta e in oameni, daca e, nu urlata ca la manelisti in boxe stricand si linistea zonei pt niste prefacuti si habarnisti- 90% habar nu au ce inseamna religia! RUSINE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.