Asociaţia DigiLib şi-a adjudecat licitaţia pentru tipărirea a 50 de exemplare din volumul „Slove Muscelene – De la Scrisoarea lui Neacşu la Informaţia Digitală”, pentru suma de 45 lei/bucata, la comanda Bibliotecii Municipale „Ion Barbu”.

Asociaţia DigiLib, este asociaţia care, în zilele de 19 – 20 iulie a.c., împreună cu Biblioteca municipală „Ion Barbu” şi primăria Câmpulung a fost organizatorul celei de-a X-a ediţii a simpozionului „Slove Muscelene”, manifestare organizată în contextul „Centenarului Marii Uniri” cu tema „Informația Digitală și Marile Evenimente”.

„În oraşul Câmpulung Muscel, cea mai veche aşezare urbană medievală, dintre Carpaţi şi Dunăre, s-a dezvoltat o cultură orăşenească cu caractere proprii, în al cărei context au avut un loc aparte, în perioada feudală, atât cartea, cât şi biblioteca. Biserica şi-a imprimat pecetea culturală asupra cărţii şi bibliotecii prin înfiinţarea tipografiei de la Câmpulung, anul 1635, în cadrul Mânăstirii Negru Vodă. Tipografia de la Câmpulung a avut un rol primordial în tipărirea primelor cărţi care au circulat, iar din cele patru titluri ale tipăriturilor apărute în intervalul 1635 – 1659, menționăm prima carte care a văzut lumina tiparului, jalon în istoria cărţii câmpulungene, a fost Molitvenicul slavonesc în limba slavonă. În anul 1642 în tipografia din oraş apare la 7 septembrie, cartea Învăţături peste toate zilele de această dată în limba română, fiind prima tipăritură din Ţara Românească cu un important conţinut moral – filozofic. Cartea din 1642, de la Câmpulung, prin conţinutul ei laic marchează încă un pas important către emanciparea gândirii orăşenilor.”, este descrierea făcută volumului de către reprezentanţii Bibliotecii „Ion Barbu”.

Volumele sunt tipărite la “Editura Tehnică”, Asociaţia DigiLib fiind doar cea care a câştigat licitaţia pe SEAP pentru tipărirea a 50 de volume la preţul de 2.250 lei, în secţiunea “Cărţi, broşuri şi pliante tipărite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.