“Accelerarea schimbării”, “Fiecare picătură, fiecare gest contează!” și “Fă schimbarea pe care ți-ai dori să o vezi în lume!” – acesta este mesajul propus de UN-Water întregii comunități (organizaționale, științifice, populației, dar și instituțiilor guvernamentale din lumea întreagă) cu prilejul Zilei Mondiale a Apei 2023.

Tema vizează promovarea dezbaterilor și a informărilor legate de criza apei și a salubrității, precum și atitudinea, soluțiile pe care trebuie să le găsim și să le adoptăm pentru a preveni și a atenua efectele pe care aceasta le generează.

La Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea sărbătoarea apei a început din primele zile ale lunii martie și se concretizează în activități de igienizare pe cursurile de apă administrate, evenimente dedicate apei, participări la lecții deschise, porți deschise, etc.

Toate sistemele de gospodărire a apelor (SGA Giurgiu, SGA Teleorman, SGA Argeș, SGA Ilfov București, SHI Văcărești, SHI Olt) din subordinea ABA Argeș-Vedea au derulat și încă derulează activițăți de colectare a deșeurilor din ape și de pe maluri. Din păcate eforul este zădărnicit de comportamentul celor care nu cunosc legile, nici măcar pe cele ale bunului simț, deoarece deșeurile reapar la scurt timp după igienizare.

O mare atenție am acordat-o acțiunilor de educare a copiilor, participând la Săptămâna verde cu prezentări despre apă, materiale didactice, vizite la baraje sau laboratoarele noastre.  Peste o mie de preșcolari, elevi și studenți au fost implicați până la această data în astfel de activități.

În data de 24 martie 2023 (ora 10.00), în municipiul Pitești, sala Amfiteatru a Consiliului Județean Argeș Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea organizează ședința de dezbatere publică a Planului de Management al Riscului la Inundații aferent ABA Argeș Vedea, întâlnire la care sunt invitați toți factorii interesați din bazinul hidrografic Argeș Vedea. Vor fi prezentate: Proiectului ROFLOODS și a Planuri de Management al Riscului la Inundații ABA Argeș Vedea – ciclul 2 și Raportul de Mediu şi a Studiul de Evaluare Adecvată pentru PMRI ciclul 2.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.