Referitor la subiectul zilei în Argeş privind faptul că preşedintele a sesizat CCR cu privire la achiziţionarea ansamblului cultural Vila Florica din Stefăneşti de către Ministerul Culturii, liberalii au reacţionat printr-un comunicat de presă.

„Legea Achiziţionării Vilei Florica din iniţiativa parlamentarilor PSD a fost atât de bine formulată încât instituţia prezidenţială a fost obligată să o trimită la Curtea Constituţională pentru probleme de neconstituţionalitate

PNL Argeş, prin grupul său de consilieri judeţeni, acum câteva luni, a propus, printr-o iniţiativă în Consiliul Judeţean Argeş, achiziţionarea ansamblului cultural Vila Florica din Stefăneşti de către Ministerul Culturii şi identităţii naţionale în anul Centenarului Marii Uniri, din fondurile aprobate pentru obiective de interes naţional – monumente legate de  evenimentele Marii Uniri.

Deşi am atras atenţia că demersul privind actul legislativ promovat de PSD nu va fi dus la bun sfârşit, având şi avizul negativ al Ministerului Culturii, liderii PSD s-au lăudat că “ei au rezolvat problema”, însă noi considerăm că au greşit premeditat.

Astăzi constatăm că preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost obligat să o trimită spre analiză la Curtea Constituţională, constatând că formularea legislativă nu respectă cerinţele constituţionale.

Având în vedere această situaţie, ne exprimăm regretul că această clădire – simbol a judeţului Argeş şi a României a ajuns un motiv de joacă pentru oamenii politici din Parlamentul României.

Cu toate acestea, nu vom abandona lupta şi vom căuta soluţiile legale şi constituţionale pentru ca Vila Florica să rămână  obiectiv cultural de interes în judeţul Argeş.”, a transmis Departamentul de Comunicare al PNL Argeș.

De partea cealaltă, social – democraţii, prin vocea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, au reacţionat şi ei. Ca de fiecare dată subiectul „Vila Florica” transformându-se în contre politice.

„Vestea că președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională Legea privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”), situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, de către Ministerul Culturii și Identității Naționale m-a surprins, ca să nu zic m-a șocat.

Și asta, în primul rând pentru că, în textul contestației, dincolo de articolele din lege invocate, se vorbește despre imobilul Ansamblului conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”) ca despre o simplă casă și nu se face deloc vorbire despre importanța istorică a acestui monument. Pentru Argeș, dar mai ales pentru România, aici este vorba de istoria țării noastre, de salvarea istoriei țării noastre. Aici, la Vila Florica, este locul unde s-au pus bazele normelor și legilor care au condus la formarea României moderne.

Legea privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”) este o lege care a trecut prin cele două Camere ale Parlamentului și a fost votată în unanimitate, lucru ce îmi întărește încă o dată ideea că parlamentarii, din toată țara, și de toate culorile politice, au înțeles cât de important este acest ansamblu pentru România, pentru națiunea noastră. Nu trebuie uitat faptul că, în 2018 sărbătorim 100 de ani de la Mare Unire iar Marea Unirea este legată incontestabil de personalitățile regelui Ferdinand, reginei Maria și omului de stat Ionel Brătianu, de Vila Florica, de Ștefănești, de Argeș.

Sper că magistrații Curții Constituționale vor lua o decizia corectă, că vor înțelege cât de important este să salvăm acest monument pentru  România, mai ales respectând articolul 1 al Constituției care spune că: „România este stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil”.”, a transmis şi președinte Consiliul Județean Argeș, Dan Manu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.