„Vă aştept, să nu-mi trageţi ţeapă!” Dracula revine la Cetatea Poenari

Sâmbătă, 20 august 2015, Consiliul Judeţean invită argeşenii, şi nu numai, la unul dintre Dracula Zapiscele mai evenimente din cadrul „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului” – Festivalul Naţional „DraculaFest”, ajuns la cea de-a opta ediție.

Începând cu ora 19.00, la baza scărilor care urcă la Cetatea Poenari, spectatorii vor primi programul evenimentului, dar şi o bocceluţă cu merinde și apă, aşa cum a fost tratat şi domnitorul Vlad Ţepeş de către arefeni în urmă cu mai mult de jumătate de veac.

 Publicul va asista la un spectacol inedit, sus, la Cetatea Poenari – Cuibul Vulturului Alb.

De la ora 20.00, însuşi voievodul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, va retrăi alături de public atmosfera încărcată de istorie a vremurilor apuse, dar şi adaptări moderniste ale tematicii medievale. Seara va continua, cu povestea fraților arefeni, evocarea Drumului Voievodului, recital de muzica medievală oferit de copiii de la Liceul de arte „Dinu Lipatti” din Pitești, recital Bogdan Ion Mircea – cântece de munte, remember Florin Dumitru, artistul care câteva ediţii a urcat să cânte pe acoperişul Argeşului, degustarea cozonacilor gigant, recital folk cu Tică Lumânare, Dansul focului cu Trupa Starfix – dansuri în jeturi de fum, lumini de lasere și coloana sonoră specifica filmelor cu Dracula.draculafest

Menţionăm că toţi cei care vor urca la cetatea lui Ţepeş trebuie să se doteze cu lanterne pentru a lumina, la coborâre, cele 1.480 de trepte. Şi-ar putea aduce în acest fel contribuţia la împlinirea spectacolului nocturn. Accesul la cetate pentru acest eveniment este liber, în limita spaţiului disponibil.

Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Argeş, prin Muzeul Judeţean Argeş şi Teatrul Alexandru Davila şi în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Arefu.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.