În cursul zilei de joi, 27 iunie a.c., în timp ce se îndrepta spre casă cu familia, pe strada 1 Decembrie 1918, din Pitești, plutonierul adjutant Lăcraru Constantin Sergiu a observat un bărbat căzut în stradă, în jurul căruia se strânsese multă lume.

„Instinctul de salvator l-a îndemnat să acționeze imediat și, cu stăpânire de sine și profesionalism, l-a evaluat pe bărbat și a observat că acesta abia mai respira și prezenta puls slab. În doar câteva momente, starea bărbatului s-a înrăutățit și, pentru că intervine la astfel de cazuri zilnic, pompierul argeșean a cunoscut semnele instalării unui stop cardio-respirator și, conștient de faptul că fiecare secundă contează, a început, imediat, masajul cardiac.

În sprijinul colegului nostru, a acționat și o doamnă asistent medical din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, care, de asemenea, se afla în trecere prin zonă.

Împreună au efectuat manevre de resuscitare, până la sosirea unui echipaj al Ambulanței, dar și ulterior, până la preluarea bărbatului de către echipajul medical, în vederea transportării la spital.

Bărbatul a fost preluat cu puls și tensiune bună, fiind intubat ulterior.

Salvatorul nostru a mers și la spital, pentru a se interesa de starea bărbatului, dar și pentru a-i înapoia cheile și cumpărăturile ce rămăseseră la locul evenimentului.

Cu bucurie, a aflat că bărbatul este stabil și va fi operat pentru implantarea unui stent.

Plutonierul adjutant Lăcraru Constantin Sergiu este pompier – paramedic în cadrul Detașamentului de Pompieri Bradu și, în cei peste 12 ani de activitate în cadrul ISU Argeș, a salvat zeci de vieți.

Modest din fire,  spune că și-a făcut doar datoria, de OM și de salvator, dar conducerea inspectoratului îl felicită pentru gestul său de a reda unei persoane dreptul la viață.”, se arată în comunicatul transmis de ISU Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.