Începând cu data de 01.07.2021 prin O.UG. nr. 59/24.06.2021 pentru modificarea şi    completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal au intrat în vigoare prevederile    referitoare la aplicarea regimurilor speciale (OSS – One Stop Shop) pentru operaţiunile    desfăşurate de către persoane impozabile către persoane neimpozabile, care sunt   stabilite, au domiciliul stabil / reşedinţa în Uniunea Europeană, astfel:

  1. a) regimul special pentru servicii prestate de persoane impozabile nestabilite în Uniunea Europeană (art. 314 din Codul fiscal)
  2. b) regimul special pentru vânzările intracomunitare de bunuri la distanţă, pentru livrările de bunuri interne efectuate de interfeţele electronice care facilitează aceste livrări şi pentru serviciile prestate de persoane impozabile stabilite în Uniunea Europeană, dar nu în statul membru de consum (art. 315 din Codul fiscal).
  3. c) regimul special pentru vânzarea la distanţă de bunuri importate din teritorii terţe sau ţări terţe (art. 3152 din Codul fiscal)

Regimurile speciale OSS nu sunt obligatorii, ci sunt opţionale. Dacă nu optează să    aplice un regim special OSS, furnizorul ar trebui să se înregistreze în fiecare stat membru în care livrează bunuri/prestează servicii către clienţi persoane neimpozabile şi să achite TVA din statul membru de consum.

Organul fiscal competent cu privire la administrarea regimurilor speciale utilizate de către persoanele impozabile care aleg România ca stat membru de înregistrare este Adminstraţia fiscală pentru contribuabili nerezidenţi, din cadrul Direcţiei generale regionale a finanţelor publice Bucureşti.

Mai multe detalii se regăsesc pe site-ul Agentiei Naționale de Administare Fiscală             https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OUG_59_2021.pdf

           Georgeta ILIUŢĂ, Şef Administrație        

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.