Joia trecută, în data de 26 octombrie 2017, Organizaţia Femeilor Liberale din Piteşti a organizat un eveniment care a avut ca scop învăţarea a câtorva tehnici de autoapărare împotriva agresiunii şi abuzului. Prin Organizația Femeilor Liberale Pitești, PNL dă startul primei ediții a evenimentului.

Violența împotriva femeilor și fetelor este tot mai mult recunoscută ca fiind una dintre cele mai serioase și urgente probleme ale tuturor timpurilor. În fiecare colț al lumii, efectul real și dăunător pe care violența îl are asupra femeilor împiedică progresele în multe domenii. Comunitatea internațională și societatea civilă au ajuns la concluzia că nu există circumstanțe atenuante pentru violența împotriva femeilor și fetelor. Când are loc, aceasta este de fiecare dată o încălcare a drepturilor lor, este un act criminal și un fapt inacceptabil.

În 1979, a fost adoptată Convenția ONU pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor, principalul instrument internațional al drepturilor femeilor și fetelor. Convenția, alături de alte instrumente legale cu rezultate negociate în cadrul conferințelor internaționale, statuează drepturile femeilor și fetelor la o viață fără violență.

La 20 decembrie 1993, Adunarea Generală a ONU, prin rezoluția 48/104 a adoptat Declarația privind eliminarea violenței împotriva femeilor.

În cadrul aceleiași manifestări, ONU a recunoscut faptul că violența asupra femeilor este un obstacol pentru atingerea egalității, a dezvoltării și a păcii și aduce atingeri drepturilor omului și libertăților fundamentale.

Juha Korhonen , antrenor de box şi cursuri de autoapărare în Finlanda,  a fost  invitatul special în cadrul campaniei:

„Spune S.T.O.P. agresiunii şi abuzului”. El a fost cel care a susţinut cursul de autoapărare şi le-a învăţat pe doamne cum să se apere, atât fizic, cât şi psihic.

„Lucrurile ușoare s-au dovedit mai complicate decât ne așteptam. Am învățat că frica nu este o opțiune, că atitudinea, siguranța de sine, vocea și reacția sunt extrem de importante în situații dificile, că exercițiu repetat ne va ajuta să reacționam fără a sta pe gânduri, și înainte ca teama sau panica să se instaleze”, ne-a declarat Flavia Ghiţu, preşedinta OFL Piteşti.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.