Având în vedere faptul că S.C. EDILUL CGA S.A. a epuizat toate modalitățile de recuperare a creanțelor pe cale amiabilă – somare repetată, negociere directă, eșalonarea datoriilor, informăm toți consumatorii care înregistrează datorii la plata serviciilor oferite de societatea noastră că se va trece la debranșarea clienților rău platinici, abonați casnici-asociații de locatari/proprietari sau agenți economici.

Debranșarea se va face din domeniul public, prin tăierea branșamentului de la rețeaua de alimentare cu apă, pentru a evita eventualele conflicte cu abonații care nu permit accesul la căminul de apometru, care este, de altfel, ultima componentă a rețelei publice și la care, prin Legea serviciului de alimentare cu apă nr. 241/2006, cu modificările și completările ulterioare, prin Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și, nu în ultimul rând, prin Contractul de abonament, utilizatorul este obligat să asigure accesul operatorului.

Acțiunea se va desfășura, săptămânal, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului Județean de Poliție, prin echipele desemnate, atât în municipiul Câmpulung, cât și în comunele din aria de operare (Bughea de Sus, Bughea de Jos, Lerești, Schitu Golești, Valea Mare Pravăț), scopul final fiind recuperarea creanțelor.

Rebranșarea la rețeaua publică de alimentare cu apă se va relua numai după achitarea integrală a debitului restant. Cheltuielile ocazionate de debranșarea/ rebranșarea la rețeaua publică vor fi suportate de către utilizator.

Conducerea SC EDILUL CGA SA 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.