Având în vedere faptul că S.C. EDILUL CGA S.A. a epuizat toate modalitățile de recuperare a creanțelor pe cale amiabilă – somare repetată, negociere directă, eșalonarea datoriilor -, informăm consumatorii care înregistrează datorii la plata serviciilor oferite de societatea noastră că se va trece la debranșarea clienților rău platinici.

Au fost chemate la negociere asociațiile de locatari cu datorii mari, dar nu toți reprezentanții au înțeles necesitatea și importanța demersului, astfel că aceste asociații vor fi debranșate primele, în perioada imediat următoare. În aceeași situație se află mai mulți agenți economici.

Debranșarea se va face din domeniul public, prin tăierea branșamentului de la rețeaua de alimentare cu apă, pentru a evita eventualele conflicte cu abonații care nu permit accesul la căminul de apometru, care este, de altfel, ultima componentă a rețelei publice și la care, prin Legea serviciului de alimentare cu apă nr. 241/2006, cu modificările și completările ulterioare, prin Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și, nu în ultimul rând, prin Contractul de abonament, utilizatorul este obligat să asigure accesul operatorului.

Rebranșarea la rețeaua publică de alimentare cu apă se va relua numai după achitarea integrală a debitului restant. Cheltuielile ocazionate de debranșarea/ rebranșarea la rețeaua publică vor fi suportate de către utilizator.

Director General,  ing. Mihail VASILESCU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.