Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte regulile de circulație, să se deplaseze cu viteză redusă, pentru a putea observa și evita la timp orice obstacol care ar putea apărea, să nu blocheze circulația, în special în zona unităților de învățământ, să nu uite de calmul şi politeţea rutieră şi să respecte indicaţiile patrulei şcolare şi ale poliţistului rutier.

Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar pe trecerea pentru pietoni, să nu înceapă traversarea până când nu sunt siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme, şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă. Totodată, în condiţii de vreme nefavorabilă să nu îşi obtureze câmpul vizual cu obiecte vestimentare şi să se deplaseze numai pe trotuar.

Totodată, reamintim că în zona unităților de învățământ, polițiștii desfășoară în mod curent activități preventive cu școlari și preșcolari, importanța însușirii regulilor de circulație de la vârste cât mai mici fiind foarte importantă.

Tot pentru siguranța celor mici, activitățile desfășurate cu elevii au ca obiectiv siguranța acestora, precum și verificarea modului de efectuare a serviciului de către agenții de pază de la unitățile de învățământ.

„La apropierea de zonele unităților de învățământ, vă recomandăm:

Pentru pietoni:

– traversaţi numai prin locurile permise, după ce v-aţi asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto, iar aceștia pot opri în condiții de siguranță;

– nu traversați în fugă și asigurați-vă că autoturismele s-au oprit înainte de a începe traversarea;

– deplasați-vă în permanență pe trotuar sau pe acostament, cât mai aproape de margine, şi nu vă obturaţi câmpul vizual cu accesorii vestimentare (ex.:glugă voluminoasă, umbrele).

Pentru conducătorii auto:

– deplasaţi-vă cu viteză redusă şi măriţi atenţia odată cu apropierea de unităţile de învăţământ, mai ales în perioadele de intrare şi ieşire de la cursuri

– nu uitaţi de politeţea rutieră, nu blocaţi căile de acces în curtea unităţilor şcolare sau drumul

– respectaţi regulile de circulaţie din zona unităţilor şcolare, semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor sau membrilor patrulelor şcolare .

Chiar dacă vă grăbiţi, nu uitaţi că orice implicare într-un eveniment rutier implică mai mult timp decât dacă deplasarea s-ar face astfel încât acestea să poată fi evitate.”, comunică IPJ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.