Recomandări pentru cetățeni în cazul prezenței animalelor sălbatice

Având în vedere încălzirea vremii, exemplarele de urs și-au făcut apariția în zonele populate din nordul județului nostru astfel, în ultima perioadă jandarmii argeșeni au intervenit în 15 situații unde a fost semnalată prezența acestora.

Pentru a evita situațiile de pericol create de animalele mari, Jandarmeria Argeș face următoarele recomandări pentru cetățeni, în cazul prezenței animalelor sălbatice:

  • în cazul în care sesizează prezența urșilor în gospodărie, sau în apropiere, să apeleze imediat numărul unic de urgență 112;
  • să nu iasă din casă și să aștepte sosirea echipajelor de jandarmi;
  • având în vedere că urșii au comportament imprevizibil să nu încerce să se apropie de aceștia și să nu încerce să-i alunge singuri;
  • sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice și să nu se apropie pentru a le fotografia.

Totodată, reamintim faptul că în conformitate cu art. 15 din O.U.G. nr 81 /2021 „Împiedicarea prin orice mijloace a intervenției imediate de către orice persoane constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 7.000 lei la 10.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, constituie infracțiune.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.