Protejați rețeaua de canalizare și mediul înconjurător!

Campanie de informare și conștientizare inițiată de S.C. EDILUL CGA S.A.

Cum în ultimul timp ne-am confruntat din ce în ce mai des cu incidente pe rețeaua de canalizare, înregistrând blocaje majore, cu repercusiuni asupra funcționării întregului sistem de canalizare, dar și a stației de epurare, din cauza utilizării necorespunzătoare a rețelei de canalizare de către abonați, începând din luna martie, S.C. EDILUL CGA S.A. demarează o campanie de informare și conștientizare menită să atragă atenția față de normele de bază privind utilizarea rețelei de canalizare.

Zilnic, cantități impresionante de gunoi menajer, produse de igienă intimă, îmbrăcăminte sau materiale de construcții înfundă canalizarea, blochează echipamentele de pompare și liniile de epurare.

Înfundările rețelelor interioare și blocarea pompelor din stațiile de pompare apă uzată sunt cauzate de resturile menajere alimentare și textile sau alte deșeuri solide, cum ar fi nisip, vopsea sau materiale de construcții provenite din lucrările de amenajare interioară aruncate în vasul de toaletă sau în chiuvetă. Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea rețelelor interioare și are drept consecință refularea apei uzate și inundarea imobilelor, cu pagube care sunt suportate, de regulă, atât de către cei care au provocat incidentul, cât și de către colocatari.

Pentru deșeurile textile, menajere, materiale reziduale de tip PET-uri, plastic sau materiale de construcții trebuie folosite containerele pentru salubritate și NU SISTEMUL DE CANALIZARE!!

Din momentul în care apele uzate părăsesc locuința, acesta trec printr-un amplu proces de transport, colectarea și epurare, pentru ca apoi să poată fi deversate, conform normelor de mediu, în Râul Târgului.

Consumatorii sunt rugați să nu mai arunce în rețeaua de canalizare gunoi menajer sau alte deșeuri, întrucât acestea înfundă rețele interioare, deteriorează utilajele din stațiile de pompare a apei uzate sau de la stația de epurare și afectează funcționarea în condiții optime a serviciului.

Prin respectarea acestor reguli simple ne puteți ajuta în activitatea noastră, iar astfel vă  veți demonstra grija față de siguranța locuinței, a bunurilor, a comunității din care faceți parte și a mediului înconjurător.

DIRECTOR GENERAL, ing. Mihail Vasilescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.