„Referitor la evoluţia focarelor de pestă porcină africană în România, Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş vă informează:

Pe teritoriul judeţului Argeş, la data de 11 decembrie 2018, într-o gospodărie din comuna Stoeneşti, au fost descoperite decedate trei exemplare de suine. O echipă din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş  s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva analizele specifice în astfel situaţii.

Rezultatele acestor analize vor fi comunicate în timp util şi, în funcţie de acestea, se va acţiona în consecinţă.

Reamintim că sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor sunt esenţiale pentru respectarea tuturor măsurilor de prevenire a pestei porcine africane, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, la DSVSA Argeş sau autorităţii locale, respectiv primarului localităţii.”, este comunicatul de presă transmis de Instituţia Prefectului Judeţ Argeş.

Este de subliniat că, astăzi, 11 decembrie a.c., au fost prelevate probe de la porcii găsiţi decedaţi.

De abia la finele acestei săptămâni, respectiv vineri, 14 decembrie a.c., vor apărea şi rezultatele privind cauzele exacte ale morţii suinelor, pentru că decesul acestora şi faptul că se suspectează c-ar fi vorba de pestă porcină a băgat în sperieţi întreaga comunitate locală. Mulţi dintre locuitorii comunei Stoeneşti sacrificându-şi porcii, alţii ducându-i în alte localităţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.