Indiferent de vârstă, câmpulungenii și nu numai au posibilitatea de a vizita o expoziție extrem de interesantă deschisă până la sfârșitul lunii aprilie a.c. în cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, în Secția de Etnografie și Artă Populară.

”Până în data de 30 Aprilie 2023 Secţia de Etnografie și Artă Populară, din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, găzduiește expoziția temporară ”Poveste din țara mea”, realizată  în colaborare cu  Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

Exponatele reprezintă picturi realizate de copii din 31 de state ale lumii, lucrări premiate în Concursul Internațional de Pictură cu Tematică Etnografică pentru Copii 2020.

Tema celei de-a X-a ediții a concursului de anul trecut a fost ,,Poveștile din țara mea’’. O ediție în care  copii de diferite vârste și naționalități și-au exprimat în mod liber imaginația pentru a reda o poveste din țara lor.

În cadrul expoziției temporare sunt expuse 62 de picturi, din 96 selectate, realizate de copii din: Azerbaidjan, Bulgaria,  Belarus, Cehia, China, Coreea, Croația, Indonezia, Kazashtan, Letonia, Lituania, Moldova, Serbia, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Ucraina și Ungaria.

Lucrările expuse au următoarele distincții: Premiul Special, Marele Premiu, Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiune.

Vă așteptăm cu mare drag să treceți pragul Secției de Etnografie și Artă Populară pentru a cunoaște poveștile reprezentative ale fiecărei țări văzute prin ochi de copil. Astfel aveți posibilitatea de a face un tur al întregii lumi descoperind tradițiile și obiceiurile altor țări, redate prin culorile inocenței.”, este invitația lansată de Muzeul Municipal Câmpulung. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.