În perioada 22 – 25 aprilie 2022, efectivele au fost suplimentate, pe toate domeniile de activitate, ajungând astfel la o medie zilnică de aproape 350 de polițiști.
Prin acest lucru, ne dorim ca toți argeșenii să se poată bucura de sărbători în liniște.

Pe lângă siguranța deplasărilor pe drumurile publice, asigurată de o medie de peste 70 de polițiștii rutieri aflați zilnic la datorie cu 9 aparate radar, acționează și polițiștii cu atribuții privind ordinea publică (medie zilnică de peste 230), alături de cei din structurile de investigații criminale, economic, arme, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști ai altor structuri.

Polițiștii vor avea în atenție:
-siguranța deplasării pe drumurile publice;
-fluidizarea traficului rutier pe principalele artere de circulație;
-prevenirea faptelor contra patrimoniului (săvârșite prin nesocotirea încrederii sau prin însușirea pe nedrept);
-prevenirea actelor de comerț ilicit și respectarea normelor sanitar veterinare, împreună cu structurile specializate;
-prevenirea faptelor care aduc atingere vieții și integrității fizice.

Cei mai mulți polițiști vor fi la datorie în ziua, precum și în noaptea de Învierea Domnului, când vor acționa peste 480 de polițiști (peste 300 de la ordine publică, peste 80 de polițiști rutieri, aporape 100 de polițiști din structuri de investigații criminale, economic, arme, luptători SAS, dar și alte structuri). În cursul zilei se va acționa în locurile pretabile pentru organizarea de picnicuri, în acțiuni comune cu jandarmii argeșeni și cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, dar și cu alte structuri, iar acțivitățile din noaptea de Înviere vor fi concentrate în zona lăcașelor de cult unde se preconizează participarea unui număr mare de persoane.

Prin aceste activități ne dorim să asigurăm argeșenii ce doresc să se bucure de însemnătatea sărbătorilor și a slujbelor bisericești, că o pot face într-un mod sigur.

Vă dorim să aveți parte de sărbători cu pace și lumină în suflet.

Paște fericit!

Pentru prevenirea ÎNŞELĂCIUNILOR și a FURTURILOR PRIN NESOCOTIREA ÎNCREDERII, poliţiştii vă recomandă:

Nu oferiţi sume de bani sau obiecte de valoare persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul sub care sunt solicitate.
În metodele ce implică pretextul de ,,a ghici”, persoanelor vătămate le este oferit un pachet, pretins a conţine banii sau bijuteriile ce ar ,,ajuta” la ghicit, pe care li se cere să nu îl deschidă decât după mai mult timp.
De asemenea, în metodele ce implică manipularea unor sume de bani, de regulă, se oferă de către autor o sumă sau bancnotă mai mare decât suma pretins a li se cuveni, lucru care implică faptul că persoana vătămată trebuie să dea rest la bancnota cu valoare ridicată pe care o primeşte (ex.: de nominaţie 200 sau 500 de lei).
Profitați de perioada de sărbători pentru a atrage atenția persoanelor vârstnice din rândul apropiaţilor, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul, ghicit, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.), să nu ofere sume de bani, indiferent de pretext.
De asemenea, folosiţi orice prilej de reunire cu familia pentru a purta discuții despre pretextele și caracterul urgent care sunt folosite la înșelăciuni, stabilind numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care vă pot ajuta la nevoie.

Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa şi să vă aducă numai armonie, fericire şi multă iubire.

Paşte fericit!

Consilier județean PNL Liviu IANA

ACTIVITĂȚILE PREVENTIVE CONTINUĂ

Întrucât atât în perioada premergătoare sărbătoririi Sfintelor Paști, cât și pe timpul acestora, vor avea loc manifestări religioase și culturale, cu participarea unui public numeros și un aflux important de persoane, în centrele comerciale, spre localităţile şi zonele turistice, dar și la slujbele religioase, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Argeş vă recomandă:

Pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare:

• În zonele aglomerate din pieţe, supermarket-uri, bazaruri, manifestaţi atenţie deosebită asupra banilor sau a altor obiecte personale; nu lăsați geanta, borseta sau portofelul nesupravegheate în coșul de cumpărături;
• Când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care îi aveţi asupra dumneavoastră, ci doar suma necesară pentru efetuarea plății;
• Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere. Acesta se păstrează cel mai sigur în buzunarele interioare ale vestimentaţiei;
• Acordaţi o mai mare atenţie poşetei, dar și plaselor care conţin cumpărături, deoarece hoţii speculează orice neglijenţă;
• În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi observați cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră;
• Nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea.

Pentru prevenirea furturilor din locuinţe:

• Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de acasă şi rugaţi vecini de încredere să vă supravegheze locuinţa (ridicând eventuale înștiințări sau facturi prinse în ușă, dacă lipsiți pentru mai multe zile);
• Verificaţi dacă aţi încuiat ferestrele, uşa de la balcon, chiar dacă plecați de acasă pentru scurt timp;
• Dacă locuiţi la parter, dotarea cu grilaje adaugă un plus de siguranţă apartamentului dumneavoastră;
• Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine, pe care le sesizaţi în bloc, pe cine caută;
• Nu păstraţi sume mari de bani sau obiecte de mare valoare în casă;
• Dotaţi locuinţa dumneavoastră cu un sistem de alarmă.

Pentru prevenirea furturilor din autovehicule:

• Nu lăsaţi în autovehicul aparatură electronică (laptop-uri, tablete, telefone), ori genţi sau documente importante;
• Evitaţi să păstraţi în torpedoul autoturismului actele de identitate, permisul de conducere, documentele de înmatriculare ale maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
• Evitaţi să parcaţi autoturismul în zone izolate și neiluminate, mai ales pe timpul nopții;
• Instalați sisteme de alarmare antifurt pe autoturisme, care odată activate descurajează infractorii, furturile oprindu-se de cele mai multe ori în faza de tentativă;
• Parcaţi autoturismele de transport marfă, în locuri special amenajate iar pe timpul staționării îndelungate, în locuri asigurate cu pază.

Și anul acesta, Covrigul Muscelean, Pasca și Cozonacul au fost preferatele dumneavoastră.
Vă mulțumim că ne-ați ales într-un număr atât de mare, pentru noi este o bucurie imensă să știm că suntem apreciați pentru produsele pe care le producem cu atât de multă dedicare și măiestrie.
Vă dorim Sărbători liniștite, cu toți cei dragi în jurul mesei!
Învierea Domnului Iisus Hristos să va aducă sănătate și fericire!
Echipa UBF
Manager Florina VUȚEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.