PNL Argeş a început o campanie de strângere de semnături în localităţile nebranşate la reţeaua de gaze naturale

România este ţara din UE cu cele mai mari resurse de gaz natural. În Marea Neagră avem peste 270 de miliarde de metri cubi. Conform datelor privind consumul de gaze din România, aceste resurse ar acoperi singure, fără producţia actuală, cererea internă a ţării noastre pe o perioadă de 25 de ani. Cu toate acestea doar 35% dintre gospodării sunt racordate la reţeaua de gaz, restul de 65% din populaţia României se chinuie cu lemne de foc. Deşi avem cele mai mari resurse de gaz din UE, iar preţul lemnelor de foc a crescut de 4 ori din 2012, de când guvernează PSD, nu s-a mai înfiinţat nicio distribuţie de gaz nouă.

Partidul National Liberal a luat atitudine şi a reuşit modificarea a doua legi esenţiale: „Legea energiei electrice şi a gazului’’- prin care se redă competenta autorităţilor locale de a înfiinţa distribuţii de gaz şi „Legea Offshore” – prin care se asigură banii necesari pentru finanţarea acestor investiţii din taxele încasate de statul român din exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.  PNL se angajează ca în patru ani de guvernare să dubleze numărul localităţilor racordate la reţeaua de gaz.

Adrian Miuţescu, preşedinte PNL ARGEŞ a declarat : „Aproape 60 de localităţi din Argeş nu sunt racordate la reţelele de gaze, ceea ce este inadmisibil, într-o Românie a anului 2019, care are zăcăminte importante de gaz. Iar la nivel naţional sunt doar 35% din gospodării racordate la gaze naturale. Spre deosebire de noi, Ungaria, care nu are gaze naturale, are peste 80% din localităţi racordate la gaz”.

În urma studiului făcut de Comisia Economica a PNL Argeş, cu privire la reţeaua de distribuţie existentă a gazelor naturale pentru judeţul Argeş, Consilierul Judeţean, Gheorghe Alecsei a declarat că „PNL Argeş a început o campanie de strângere de semnături în localităţile văduvite de aceste reţele de gaz. În urma campaniei, consilierii locali liberali din aceste comunităţi vor propune proiecte de hotărâre, Consiliilor Locale respective, privind extinderea distribuţiei de gaze naurale”.

AICI! Alimentare cu gaze la nivelul judetului Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.