În data de 7 APRILIE, Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății organizează campania ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII cu sloganul: „PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ – Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei! Pentru un Viitor Sănătos »

Ziua Mondială a Sănătăţii abordează în fiecare an câte un subiect de importanţă majoră, ce afectează sănătatea globală.  În anul 2022 Ziua Mondială a Sănătății este dedicată Sănătății Planetei noastre.

OMS estimează că peste 13 milioane de decese în întreaga lume, în fiecare an, sunt consecinta unor cauze de mediu care pot fi evitate. Aceasta include criza climatică, care este cea mai mare amenințare pentru sănătate cu care se confruntă umanitatea. Criza climatică este și o criză de sănătate.

Deciziile noastre politice, sociale și comerciale conduc la criza climatică și de sănătate. Peste 90% dintre oameni respiră aer nesănătos rezultat din arderea combustibililor fosili. Evenimentele meteorologice extreme, degradarea terenurilor și deficitul de apă afectează sănătatea întregii populații. Sistemele de producere a alimentelor și băuturilor ultraprocesate și nesănătoase conduc la un val de obezitate, crescând cancerul și bolile de inimă, generând în același timp o treime din emisiile de gaze cu efect de seră.

Prin campania „Planeta noastră, sănătatea noastră”, OMS va îndemna guvernele și publicul să împărtășească povești despre pașii pe care îi întreprind pentru a proteja planeta și sănătatea lor și pentru a acorda prioritate societăților de bunăstare.

Grupurile țintă ale campaniei sunt: populația generală, autoritățile publice, corporații, personalul din unități sanitare.

Scopul campaniei: informarea cu privire la importanța mediului înconjurător pentru sănătatea oamenilor și acțiunile urgente necesare pentru a menține oamenii și planeta sănătoși.

Obiectivul  campaniei este: creșterea nivelului de informare despre acțiunile urgente necesare pentru a menține planeta și oamenii sănătoși și pentru a promova o mișcare de creare a societăților în care economiile se concentrează asupra sănătății și bunăstării planetare și umane.

La nivelul județului ARGEȘ se vor desfășura activități de informare axate pe sensibilizarea și informarea populației generale, autorităților publice și a personalului din unități sanitare, în mediul on-line, pe website-ul DSP Argeș și pe contul și pagina de Facebook “Promovarea Sănătății Argeș”, suportul metodologic al campaniei fiind asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică.

                                      DIRECTOR EXECUTIV HONȚARU SORINA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.