Luni, 14 ianuarie a.c., aproximativ 90.000 de preşcolari şi elevi din judeţul Argeş încep şcoala şi  vor continua cursurile semestrului I care se încheie pe data de 2 februarie a.c..

            Cele 201 unităţi şcolare trebuie să fie pregătite pentru a primi copiii în condiţii optime, mai ales că prognoza meteo anunţă precipitaţii şi temperaturi negative în următoarea perioadă.

            Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş face un apel către primarii din Argeş şi către administratorii şcolilor şi grădiniţelor să respecte planul de măsuri pentru sezonul de iarnă, elaborat şi aprobat la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, şi aibă în vedere următoarele:

–           Verificarea şi actualizarea planurilor de protecţie privind unele situaţii de urgenţă

–           Verificarea instalaţiilor sanitare şi termice

–           Asigurarea stocului de lemne şi  a altor materiale combustibile pentru confortul termic în sălile de clasă şi în spaţiile adiacente

–           Echiparea şi funcţionarea corespunzătoare a microbuzelor şcolare

–           Revizuirea învelitorilor, jgheaburilor şi a burlanelor, degajarea ţurţurilor

–           Curăţarea de zăpadă şi de gheaţă a zonelor de acces, intrări elevi şi profesori

–           Verificarea etanşeităţii uşilor de acces şi a gurilor de aerisire

–           Organizarea asistenţei medicale, atunci când este cazul.

În situaţia apariţiei unor probleme deosebite cauzate de vremea nefavorabilă sau din alte motive, directorii unităţilor şcolare şi primarii trebuie să informeze imediat Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, pentru a stabili soluţiile ce se impun.

Le urăm elevilor, profesorilor şi părinţilor un an nou plin de realizări şi mult succes în activitatea pe care o desfăşoară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.