Deputatul Dănuţ Bica, unicul parlamentar ce pare a face opoziţie la nivel de Argeş se foloseşte de toate pârghiile legale în încercarea de a găsi soluţii de rezolvare la unele probleme din judeţ, una dintre acestea fiind strict legată de starea drumurilor şi de trecerile la nivel de cale ferată.

În acest sens a făcut mai multe adrese către Ministerul Transporturilor, având şi un răspuns ce nu spune decât că sunt probleme ce vor fi studiate, găsindu-se undeva în agenda de lucru viitoare a actualului Guvern.

„Ministerul Transporturilor va moderniza doar trecerile la nivel cu calea ferată din municipiul Piteşti (strada Lânăriei, zona CNCD) şi Mioveni. Pentru cele din Câmpulung Muscel şi Bascov nu are fonduri.

Întrebare adresată domnului Alexandru – Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor: Modernizarea trecerilor la nivel de cale ferată de pe teritoriul judeţului Argeş

Stimate Domnule Ministru,

În judeţul Argeş se găsesc mai multe treceri la nivel de cale ferată a căror modernizare este absolut necesară şi aşteaptă de ani de zile, care sunt amplasate pe teritoriul următoarelor localităţi:

– municipiul Piteşti (str. Lânăriei, zona CNCD, str. Constantin Dobrogeanu Gherea);

– municipiul Câmpulung Muscel (pe DN73, la intrarea în oraş);

– oraşul Mioveni;

– comuna Bascov (pe DN7 şi DN7C).

Având în vedere atât importanţa deosebită pe care o are modernizarea acestor treceri la nivel de cale ferată pentru siguranţa circulaţiei în zonele respective, cât şi promisiunile referitoare la subiectul menţionat făcute de dumneavoastră cu ocazia vizitei efectuate în judeţul Argeş, în luna martie, vă rog să-mi comunicaţi măsurile dispuse şi termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor!

Răspunsul primit din partea Ministrului Alexandru – Răzvan Cuc

Stimate domnule deputat,

Referitor la întrebarea dumneavoastră, formulată în şedinţa Camerei Deputaţilor cu nr. 1191A/2017, (…), având ca obiect “Modernizarea trecerilor la nivel de cale ferată pe teritoriul judeţului Argeş”, vă comunic următoarele:

Trecerea la nivel cu calea ferată din municipiul Piteşti (strada Lânăriei, zona CNCD, strada Constantin Dobrogeanu Gherea) (…) se află pe „Lista obiectivelor de investiţii finanţate din surse proprii pentru anul 2017” aferente Sucursalei Regionale de Căi Ferate Craiova. În prezent se află în curs de întocmire caietul de sarcini necesar pentru documentaţia de atribuire. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este decembrie 2018.

Trecerea la nivel cu calea ferată din municipiul Câmpulung Muscel (pe DN 73, la intrarea în oraş) (…) aceasta nu se află pe lista obiectivelor de investiţii propuse a fi modernizate din surse de la bugetul de stat (…). Se va studia amplasamentul şi, în măsura posibilităţii asigurării alocaţiilor necesare, trecerea la nivel va fi introdusă în programul de modernizare … .

Trecerea la nivel cu calea ferată din oraşul Mioveni este prinsă, alături de alte 14 treceri la nivel, în lotul 112 treceri la nivel din întreaga ţară care fac parte din proiectul „Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată Phare CES RO 2006 – lot 2”, proiect aflat în perioada de contractare.

Trecerile la nivel cu calea ferată aflate pe teritoriul comunei Bascov (DN7 şi DN7C) sunt în număr de trei. În prezent, nici una dintre aceste treceri la nivel cu calea ferată nu se regăseşte pe o listă de finanţare…”, precizează deputatul liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.