OMNIASIG a plătit despăgubiri de peste 1,6 milioane euro către hotelul Posada, de lângă barajul Vidraru

București, 25 mai 2016

 OMNIASIG Vienna Insurance Group a achitat o despăgubire în valoare deincendiu hotel puțin peste 1,6 milioane euro pentru a acoperi daunele cauzate de incendiul izbucnit pe 22 decembrie 2015, la hotelul Posada, situat pe malul barajului Vidraru, din județul Argeș.

Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, incendiul a fost provocat de un coș de fum. Câteva scântei din cazan au pătruns în interiorul coșului de fum și au aprins funinginea existentă acolo. Flăcările au cuprins o suprafaţă mare din clădirea asigurată, provocând avarii atât acoperişului construcţiei, cât și etajelor inferioare.

Despăgubirea a fost acordată în baza poliței de asigurare de incendiu și alte riscuri, pe care beneficiarul o avea încheiată la compania noastră.

Pe lângă această sumă deja achitată, după depunerea la dosar a tuturor facturilor aferente reparațiilor, se va mai achita încă o tranșă de cca. 145.000 euro.

Aşa arăta Hotelul Posada înainte de a fi mistuit de flăcări!
Hotel Posada Vidraru înainte de incendiu!

OMNIASIG Vienna Insurance Group este cea mai mare companie de asigurări generale din România în 2015, având un capital social de 463.807.666 lei, marja de solvabilitate disponibilă (conform Solvency I, la sfârșitul anului 2015) este de 300.252.364 lei (în condiţiile în care marja de solvabilitate minimă impusă de lege este de 133.161.891 lei), gradul de solvabilitate este de 225% şi coeficientul de lichiditate de 1,81. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă. OMNIASIG VIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Consiliul de Supraveghere şi Directorat. În prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piaţa asigurărilor din România.

Vienna Insurance Group (VIG) este liderul pieţei asigurărilor atât în Austria cât şi în Europa Centrală şi de Est. Aproximativ 50 de companii în 25 de ţări formează un Grup cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi relaţii strânse cu clienţii. VIG are o experienţă în domeniul asigurărilor de aproape 190 de ani. Cu aproximativ 24.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe pieţele sale de bază. Aşadar, Grupul este poziţionat excelent pentru a profita de oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 milioane de oameni.

Vienna Insurance Group este cea mai bine clasată companie conform ATX, principalul indice al Bursei de Valori din Viena; acţiunile sale sunt listate şi la Bursa de Valori din Praga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.