În numai şapte zile, poliţiştii au depistat 25 de infracţiuni de evaziune fiscală şi 17 de înşelăciune

Săptămâna trecută, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul politie 1Poliţiei Române au continuat acţiunile pentru protejarea mediului de afaceri împotriva ilegalităţilor economice. În urma controalelor au fost constatate un număr de  95 infracţiuni.

„În perioada  25 – 31 martie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au constatat 95 de infracţiuni economice.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 85 de persoane, dintre care 6 au fost reţinute, iar 2 arestate.

Poliţiştii au constatat 25 de infracţiuni de evaziune fiscală, 17 fapte de înșelăciune, 4 falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, un fals în declaraţii, un fals intelectual, un fals privind identitatea, 3 falsuri materiale în înscrisuri oficiale şi 8 uzuri de fals.

De asemenea, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni prevăzute de Codul Vamal, 3 fapte de delapidare, 7 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 84/1998 privind mărcile si indicațiile geografice și 4 infracțiuni de contrabandă.

Polițiștii efectuează cercetări și în dosare penale privind comiterea a 3 infracțiuni de spălare a banilor, 2 abuzuri în serviciu, o luare de mită, o dare de mită, o infracțiune de obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general şi de la Uniunea Europeană și o infracțiune de constituire a unui grup infracţional organizat.

Totodată, polițiștii au întocmit dosare penale și pentru infracțiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea împotriva populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, de Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, precum și de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.”, precizează IGPR.

Sursa foto pressalert.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.