ASOCIAŢIA MEDICILOR DE FAMILIE ARGEŞ se alătură apelului UEMO şi solicită Ministerului Sănătății furnizarea imediată şi gratuită a materialelor de protecţie şi dezinfectanților pentru toţi medicii de familie, asistentele medicale şi personalul auxiliar (registratori medicali, personal de curățenie) din cele peste 10.000 de cabinete de medicină de familie de pe tot cuprinsul României.

Infecția cu coronavirus este asimptomatică într-un procent important de cazuri şi similară oricărei alte afecțiuni respiratorii de sezon în cazul infecției simptomatice şi de gravitate moderată.

Cabinetele de medicina familiei îşi reorganizează activitatea în această perioadă pentru a asigura triajul eficient al tuturor pacienților care se adresează medicilor de familie, pentru a identifica cazurile suspecte de infecție COVID19 şi a le izola şi a limita astfel transmiterea virusului.. Cu toate aceste măsuri, în absența măştilor de protecţie şi a dezinfectanților există un risc extrem de mare ca medicii de familie, asistentele medicale şi personalul auxiliar din cabinete să se infecteze şi să devină vectori de transmitere a virusului. Cantitățile de dezinfectanți existente în mod obişnuit în sezonul gripal în cabinetele medicilor de familie s-au terminat sau se vor termina în următoarele zile. Extrem de puţine cabinete au măşti chirurgicale, acestea nefiind în mod obişnuit necesare şi folosite în cabinetele de medicina familiei. Stocurile distribuitorilor sunt epuizate, aceştia fiind în imposibilitatea de a onora majoritatea comenzilor făcute de cabinetele de medicina familiei în această perioadă. Oferta de pret a Companiei Naționale UNIFARM de 3,13 lei/bucată (incl. TVA) pentru o mască chirurgicală este greu de înțeles.

În prima linie cu mâinile goale – aceasta este situaţia personalului medical şi auxiliar din cabinetele de medicina familiei din România în războiul cu virusul SARS-COV-2

A.M.F.ARGES Presedinte: Dr. Boşneag Mariana 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.