Marţi, la Piteşti va fi lansat volumul „Mihai I al României”

Curtea Veche Publishing are plăcerea de a anunța prezentarea la Pitești a volumului pentru copii și tinerilansare-carte-mihai-i-al-romaniei-pitesti din colecția Regii și Reginele noastre: „Mihai I al României – un rege cu onoare, loialitate și credință” scris de Adrian Cioroianu și Mihaela Simina, cu ilustrații realizate de Răzvan Dumitru. Cartea face parte dintr-un proiect original care își dorește să arate și copiilor că istoria este cea mai frumoasă poveste.

Lansarea va avea loc marți, 25 octombrie 2016, începând cu ora 13.00, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu Pitești”.

„Vă invităm alături de co-autoarea volumului, Mihaela Simina, să ascultați povești interesante și captivante despre destinul Regelui Mihai I, toate spuse pe înțelesul celor mici. Alături de aceasta, vor lua cuvântul domnii Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu, și Nicolae Drăgușin, lector la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București.

Volumul „Mihai I al României – un rege cu onoare, loialitate și credință” depășește convențiile unei biografii, fie și una a unui suveran precum Mihai I. Adrian Cioroianu și Mihaela Simina prezintă tumultoasa istorie a României, de dinainte și de după cel de-al Doilea Război Mondial, schițează portretele celor care, aflându-se în jurul regelui, i-au influențat deciziile luate în timpul domniei, până la abdicarea sa, în anul 1947. Apoi frământările regelui, aflat în exil, departe de țară, viața alături de membrii familiei, pasiunile, prietenii, precum și interesul pe care regele l-a arătat față de poporul său ori de câte ori țara trecea prin momente grele. Majestatea Sa a spus cândva: „Nu putem avea un viitor fără a respecta trecutul nostru.” Dacă fiecare român ar parcurge paginile acestei cărți, un numai că dorința regelui ar fi respectată, ci am deveni conștienți de istoria poporului nostru.

Colecția Regii și Reginele noastre, proiect inițiat de Curtea Veche Publishing și coordonat de Adrianlansare-carte-mihai-i-al-romaniei-pitesti-1 Cioroianu, prezintă pe înțelesul copiilor și tinerilor destinele celor opt regi și regine ale României într-o colecție frumos ilustrată. În cadrul colecției au mai apărut volumele „Carol I. Primul și cel mai mare rege al românilor” (volum scris de Adrian Cioroianu alături de Andrei Radu) și “Maria a României. Regina care a iubit viața și patria” (volum scris alături de Mihaela Simina).

Ambasadorul Adrian Cioroianu, Delegat permanent al României pe lângă UNESCO, profesor doctor la Facultatea de Istorie al Universităţii din Bucureşti, a publicat consistent în multe ziare şi reviste din ţară şi adesea a putut fi văzut — în calitate de colaborator sau realizator — în programe ale televiziunilor din România. Este autor al mai multor volume de istorie, culegeri de eseuri pe teme istorice sau politice, scenarii pentru documentare istorice de televiziune şi, mai recent, al unui roman.

Mihaela Simina este absolventă a Facultății de Istorie, secția Relații Internaționale și Studii Europene. În prezent, realizează rubrica Accent pe istorie, de luni până vineri, la RFI România și este colaborator al revistei Historia. Ca autor, aceasta a scris alături de Adrian Cioroianu volumul „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria”, apărut în 2015 la Curtea Veche Publishing.”, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.