Mafia lemnului zdruncinată din temelii! 156 percheziţii în 24 de judeţe

În încercarea de a stopa un întreg sistem al mafiei lemnului ce s-a extinsmascati 2 în aproape toată ţara, acum, o armată de poliţişti au descins la 156 de locaţii din 24 de judeţe, centrul operaţiunii fiind Mureş.
„La această oră, polițiști din Mureș, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţi Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează 156 de percheziții domiciliare, în 24 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, la un grup de persoane bănuite de implicare în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.
La data 03 februarie a.c., peste 430 de poliţiştii din cadrul I.P.J. Mureș, sprijiniți de ofițerii Direcției Operațiuni Speciale și Direcţiei de Investigare a Criminalităţi Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară 156 de percheziţii în 24 de judeţe şi Municipiul Bucureşti.
Percheziţiile vizează un grup de persoane bănuit de implicare în săvârşirea padure (7)de infracţiuni de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada aprilie 2015 – ianuarie 2016, un grup de persoane, administratori ai unei societăţi şi alte persoane din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Sălaj, ar fi comercializat, prin intermediul unei societăţi, cu sediul în judeţul Mureş, avize secundare de însoţire a materialului lemnos (documente cu regim special), pe care le-ar fi vândut către societăţi comerciale de profil, de pe raza a 24 de judeţe din ţară.
Valoarea totală a masei lemnoase care face obiectul cercetărilor şi prejudiciul estimat a fi cauzat, este de peste 1 milion de euro.
Acţiunea beneficiază de suportul tehnic al Direcției Județene de Informații Mureș.
La acţiune participă şi jandarmi.”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

9 COMENTARII

  1. Daaa! Si astazi 3 02 2016 eu am vazut cu ochii mei au trecut prin Brancovenesti dinspre Toplita spre Reghin intre orele 12 si orele 15 in doar 3 ore 8 camioane mari cu lemne si pana deseara inca o sa mai treaca ! Nimeni nu-i verifica! Daca sun la 112 sa se verifice la Bucuresti daca sunt sau nu taiate legal poate am sanse sa ma trezesc cu vreo amenda ca tanarul acela Ciprian care a sunat la 112.Politistii din zona asta sunt foarte corupti, sunt prieteni cu patronii .

  2. Hotii cauta hotii.De exemplu in Salaj,camioanele pline cu lemn(ilegal) circula non-stop.politistii de la comune primesc telefoane de la sefii lor mai mari de la Zalau(se stiu ei)…sa lase sa treaca aceste transporturi,ca-s ale unor ,,prieteni”.asa se fura padurea.Iar cand se fac controale mari la furtul de lemn,sefii de la Zalau isi anunta nainte ,,prietenii”.daca cumva risti sa suni la 112(radarul padurilor)risti sa iei si vreo 10 milioane amenda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.