PNL Argeş a transmis un comunicat prin care redă o parte din declaraţiile făcute în cursul acestei dimineţi de prefectul Emanuel Soare, dar vin şi cu anumite completări prin care doresc să sublinieze faptul că susţin orice hotărâre a reprezentantului Guvernului în teritoriu, oricând de drastică ar fi aceasta.

„Toți cetățenii țării au obligația să respecte legile și regulile impuse de ordonanțele militare emise de Ministerul de Interne în timpul pandemiei de coronavirus pentru a stopa evoluția bolii și a limita pierderea inutilă de vieți. În acest sens, Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare face un apel ferm către populație și atenționează că se vor lua cele mai dure măsuri care se impun în vederea prevenirii răspândirii COVID 19. Dacă vrem o țară civilizată, respectată, puternică și sănătoasă datoria noastră este să nu ne abatem de la lege. Dacă vrem să ne întoarcem la traiul nostru normal, avem obligația să respectăm legea și directivele autorităților locale și centrale.

„Atenționez asupra faptului că, în funcție de evoluția cazurilor suspecte și pozitive din zona Câmpulung, voi dispune cele mai dure măsuri care se impun in vederea prevenirii răspândirii COVID 19. Vom închide localitățile, vom permanentiza prezența poliției, jandarmeriei și a armatei, vom introduce obligativitatea purtării măștilor de protecție pentru fiecare cetățean și vom aplica amenzile maxime prevăzute de lege, dacă se va impune. Managerii spitalelor din zonă au responsabilitatea de a-și informa personalul medical cu privire la regulile și procedurile care trebuie respectate în abordarea relației cu fiecare pacient care vine la spital. Au obligația sa verifice purtarea echipamentelor de protecție de către personalul medical, să asigure licitațiile necesare pentru procurarea de echipamente și medicamente necesare. Reamintesc faptul că, în conformitate cu atribuțiile și responsabilitățile Instituției Prefectului în situațiile de urgență, vom respecta, cu strictețe măsurile ce se impun și nu vom tolera nicio abatere de la acestea”, a precizat Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.

Cuvântul de ordine în aceste zile este responsabilitate! Ca cetățeni, susținem hotărârea prefectului Emanuel Soare de a lua toate măsurile necesare, cele mai dure chiar, pentru a limita răspândirea virusului COVID-19. Înăsprirea măsurilor privind libera circulație, nu înseamnă limitarea drepturilor democratice, înseamnă protejarea vieții argeșenilor. Prezența poliției și a armatei pe străzi și aplicarea unor amenzi maxime, nu înseamnă stat polițienesc, înseamnă respect pentru viața cetățenilor. Doar împreună și respectând legile, vom limita numărul infectărilor și vom triumfa în lupta cu această pandemie.”, se arată într-un comunicat al Partidului Naţional Liberal Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.