La urgenţă! Partidul pentru Argeş şi Muscel solicită demisia şefului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş!

Creşterea numărului cazurilor suspecte de bacteria E-coli, chiar azi, 10bebe 2 februarie 2016, un micuţ de numai şapte luni, din Câmpulung fiind cel de-al douăsprezecelea pacient minor, cu vârsta între 0 – 2 ani, ajuns la spital cu stări de vomă şi diaree. În mare majoritate copiii din Argeş, suspecţi de a fi contactat bacteria E-coli, au fost trimişi către Spitalul Marie Curie din Capitală.
Copiii provin din zone diferite ale Argeşului, precum: Pitești, Topoloveni, Câmpulung, Ștefănești, Poiana Lacului, Negraşi, Ţiţeşti şi Mărăcineni.
Cu privire la acest subiect, Partidul pentru Argeş şi Muscel îţi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia copiilor care s-au îmbolnăvit în ultimele zile în judeţul Argeş. Conform datelor furnizate de DSP Argeș, până în prezent s-au înregistrat în județ 12 cazuri de îmbolnăviri, în localități aflate la mare distanță unele de altele. Este vorba despre municipiile Pitești și Câmpulung Muscel, orașele Topoloveni și Ștefănești și comunele Țițești, Negrași, Mărăcineni și Poiana Lacului.
Situaţia este una inadmisibilă şi nu este pentru prima dată când Direcţia de Sănătate Publică Argeş nu reuşeşte să facă faţă problemelor din teritoriu. Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât vorbim despre sănătatea cetăţenilor şi, în cazul de faţă, despre viata unor copii de care această instituţie, alături de spitale, ar fi trebuit să se îngrijească mult mai atent. Este inadmisibil să acceptam ca un copil să ne moară sub privirile neputincioase din cauza unui virus. Adăugăm aici comunicarea extrem de precară a autorităţilor argeşene, care de două zile se bâlbâie cu privire la această tragedie, lucru care ne întăreşte convingerea că responsabilii cu sănătatea populaţiei din judeţul Argeş habar nu au ce se petrece cu aceşti copii.
Preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel solicită, în mod public,mircea andrei demisia tuturor vinovaţilor pentru reacţia extrem de lentă, pentru lipsa de profesionalism de care au dat dovadă şi pentru faptul că sănătatea argeşenilor şi a copiilor acestora nu este un domeniu unde politicienii numiţi de partide să îşi facă de cap cu preţul vieţilor omeneşti pierdute:
„Domnilor de la PSD, din 1990 şi până astăzi, aţi sărăcit şi aţi distrus o generaţie întreagă, acum ne omoraţi copiii? Solicit demisia de urgenţă a celor responsabili pentru reacţia inacceptabil de lentă, pentru modul extrem de defectuos în care a fost şi este şi acum, când vă comunic aceste lucruri, gestionată situaţia. Când a murit un copil cu zile şi când autorităţile îndreptăţite să vegheze la sănătatea noastră habar nu au încă despre ce este vorba şi se bâlbâie în declaraţii, acoperindu-şi incompetenţa unii altora în conferinţe de presă şi şedinţe extraordinar de inutile, e timpul să plecaţi acasă!”, a precizat Mircea Andrei preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel.
De asemenea, Partidul pentru Argeş şi Muscel vă solicită, chiar astăzi (n.red. 10 februarie 2016), printr-o adresă oficială corpul de control al ministrului Sănătăţii, pentru a se face lumină în acest caz şi cei care au gestionat necorespunzător situaţia să fie traşi la răspundere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.