La Câmpulung există 50 de asistenţi personali şi 234 persoane cu indemnizaţii lunare de asistent social

În raportul Serviciului Public de Asistenţă Socială Câmpulung, pentru primul întâi al 1anului în curs se arată că „La data de 30.06.2016 se aflau în evidența serviciului un număr de 50 asistenți personali cu contract individual de muncă.

Din numărul total de 50 asistenți personali, 32 sunt angajați pentru adulții cu handicap grav și 18 sunt angajați pentru minorii cu handicap grav.

La data de 30.06.2016 în evidența serviciului erau în plată un număr de 234 indemnizații lunare echivalente cu salariul net al asistentului social debutant cu studii medii din unitățile de asistență socială din sectorul bugetar, altele decât cele cu paturi”.

Cu alte cuvinte doar 50 dintre cele aproape 300 persoane cu handicap din Câmpulung au parte de un asistent personal, în timp ce 234 persoane au ales să primească indemnizaţiile lunare pentru un însoţitor sau un asistent personal.

Interesant fiind că la nivelul municipiului sunt mult mai multe persoane cu handicap grav ori accentuat, persoane ce nu beneficiază de „grija” statului în a avea parte de un asistent personal sau avantajul unui însoţitor sau al unui asistent personal plătit de la stat. Persoane ce stau pironite la pat, persoane ce nu văd la un metru în faţa lor, însă nu au parte de beneficiile legale ale statului din cauza aberaţiilor legale în lista ce le dă gradul de handicap cu însoţitor ori nu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.