Investiții majore la Spitalul de Pediatrie și Spitalul Județean de Urgență Pitești

În prezent, Consiliul Județean Argeș are în derulare mai multe investiții pentru modernizarea și reabilitarea Spitalului de Pediatrie Pitești și Spitalului Județean de Urgență Pitești, proiecte ce se ridică la peste 50 de milioane de euro. Fondurile pentru aceste proiecte sunt alocate atât din bugetul Consiliului Județean Argeș, cât și prin programul POR 2014 – 2020 și Programul Național de Dezvoltare Locală.

Proiectele vizează:

– Extinderea, modernizarea și dotarea spațiilor de urgență Spitalul de Pediatrie Pitești

– Extinderea, modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești

– Consolidarea, reabilitarea și modernizarea corpului de clădire central al Spitalului Județean de Urgență Pitești

– Extindere și dotare spații urgență și amenajări incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești

– Extinderea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului al Spitalului Județean de Urgență Pitești

– Extinderea corpului principal cu o construcție P+4 (Spitalul Județean de Urgență Pitești)

– Construirea unui laborator de radioterapie cu spitalizare de zi

Pe parcursul implementării proiectelor, spațiile supuse reabilitării și modernizării pot beneficia numai de reparații curente

Proiectele se află în diferite stadii de execuție, durata de implementare a acestora variind între 30 și 48 de luni. La finalul realizării acestor proiecte, secțiile și compartimentele din cadrul celor două unități sanitare vor fi modernizate, atât în privința spațiilor de cazare pentru pacienți, condițiile igienico-sanitare, cât și circuitele și dotările necesare unui act medical de calitate.

Menționăm că investiția în aceste proiecte face ca pe parcursul derulării acestora, conform legislației în vigoare, spațiile care vor fi supuse reabilitării și modernizării pot beneficia numai de reparații curente necesare desfășurării activității medicale.

De asemenea, vă informăm că pentru anul 2020, Consiliul Județean Argeș are în vedere identificarea unui spațiu în Municipiul Pitești unde să fie construită o clădire nouă și modernă pentru Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești, care să corespundă cerințelor și standardelor medicale impuse de legislația în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.