Inspectorii de muncă dau amenzi la „foc automat”

Inspectorii de muncă fac verificări permanente pentru a descoperi neregulile privind itmsănătatea şi securitatea în muncă, dar şi cazurile în care se munceşte la negru.

În ultimele două zile ale lunii iulie, la nivel naţional, inspectorii de muncă au aplicat mai multe sancţiuni, asta după ce s-au efectuat controale pe linie de Relaţii de Muncă la 32 societăţi comerciale, fiind descoperite 10 persoane ce munceau la negru.

„În perioada 28.07.2016 – 30.07.2016, s-a desfăşurat Campania Naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate, în muncă la lucrările cu risc de cădere de la înălţime şi surpări de maluri pe şantiere fixe şi mobile, pentru angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor.

În domeniul Relaţiilor de Muncă au fost controlate de 32 societăţi, au fost identificate un număr de 10 persoane fără forme legale de angajare şi au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale din care 8 amenzi în valoare de 120.000 lei.

În domeniul SSM  au fost controlate de 28 societăţi, au fost identificate un număr de 17 neconformităţi şi au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale din care 5 amenzi în valoare de 16.500 lei şi 12 avertismente.

S-au avut în vedere în special:

– Identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată

– Lipsa amenajărilor şi dotărilor locului de muncă pentru prevenirea căderilor în gol şi a altor pericole;

– Neasigurarea măsurilor de protecţie a lucrătorilor împotriva prăbuşirii malurilor;

– Utilizarea instalaţiilor de ridicat nesupuse controalelor periodice;

– Executarea lucrărilor de demolare fără a avea proceduri corespunzătoare şi fără asigurarea supravegherii acestora de către persoane competente.”, se precizează în comunicatul de presă transmis de ITM Argeş şi semnat de inspector şef Mihail Adrian Oprescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.