INFORMARE SOCIETĂȚI COMERCIALE CU PRIVIRE LA OMOLOGAREA MATERIALELOR, COMPONENTELOR, ECHIPAMENTELOR ȘI DISPOZITIVELOR MEDICALE NECESARE PENTRU COMBATEREA COVID-19

În urma semnalelor primite din partea agenților economici care doresc să intre în lupta cu COVID-19 prin producerea de materiale și echipamente de protecție, dispozitive medicale sau Biocide, prin articolul 10 al Ordonanței Militare nr. 4 s-au stabilit următoarele măsuri care au ca efect reducerea birocrației:

“Pe perioada stării de urgență se autorizează Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN1 și Ecologie, Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare și Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii, precum și pentru tratamentul infecției cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor”. (CBRN1- Chimic, biologic, radiologic și nuclear).

Cei care își doresc să obțină autorizare/avizare pentru materiale, componente, echipamente și dispozitive medicale necesare sau biocide, au la dispoziție următoarele date de contact ale structurilor militare autorizate, structuri responsabile pentru primire solicitări, analiză documentație, eliberare avize, elaborare rapoarte de testare:

  1. Materiale și echipamente de protecție
  • Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare cât și Centrul de cercetare științifică pentru apărare CBRN1 și ecologie: colonel Claudiu LĂZĂROAIE, telefon: +40721.568.038, fax: 0213322115, email: office@nbce.ro.
  1. Dispozitive medicale
  • Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare: col. dr. ing. Tiberius TOMOIAGĂ, locțiitorul științific (directorul științific) al ACTTM, telefon: 0722914622, email: tomoiaga@acttm.ro.
  1. Biocide
  • Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“: conf. univ. dr. Anda BĂICUȘ, director științific, telefon: 0740213102, fax: 0213069307, email: abaicus@cantacuzino.ro.
  • Centrul de cercetare științifică pentru apărare CBRN1 și ecologie: colonel Claudiu LĂZĂROAIE, telefon: +40721.568.038, fax: 0213322115, email: office@nbce.ro.

Responsabil cu analiza dosarelor avizate FAVORABIL, în vederea eliberării autorizației:

  • Centrul de cercetări științifice medico-militare: colonel dr. Bogdan PATRINICHI, telefon: +40726733072, fax: 0213156453, email: patrinichi@yahoo.com.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL ARGEȘ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.