În perioada 1 – 30 Aprilie 2021, Muzeul Municipal Câmpulung deschide larg ușile Secției de Istorie, Artă Plastică și Științele Naturii pentru expoziția temporară „Zestrea”.

Publicul vizitator are posibilitatea de a admira excepționalele lucrări realizate de artistul plastic Ioana-Teodora Duță Schmiedigen.

Expoziția cuprinde lucrări de grafică în acuarelă cu tematică populară și lucrări realizate în tehnica picturii pe pânză. O revelare a universului folcloric autohton, dar și o călătorie imaginară într-o lume ce constituie însăși esența vieții prin bogăția spirituală și culturală pe care o oferă.

Reprezentările inspirate din folclor au ca tematică tradiții și obiceiuri împământenite în ethosul românesc marcat prin: sărbătoarea Dragobetelor, dansul Ieleleor, dansul Paparudelor, hora și nunta. 

Oricât de mult s-ar relata despre lucrările expuse, nimic nu se compară cu impactul vizual ce oferă posibilitatea de a privi dincolo de realitatea cotidiană și de a intra într-o lume în care moștenirea noastră, ca civilizație, este redată prin culoare și talent în note aparte ce încântă ochiul și eliberează imaginația.

“Vă așteptăm cu drag și în condiții de siguranță privind sănătatea dumneavoastră!”, este invitația lansată de către Muzeul Municipal Câmpulung. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.