Vineri, 9 decembrie 2022, orele 16.00, Secția de Istorie și Artă Plastică din cadrul Muzeul Municipal Campulung va găzdui un seminar de istorie modernă românească, intitulat ”Din vremea lui Caragea”, organizat de studenții și masteranzii specializării Istorie de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte – Universitatea din Pitești, în colaborare cu Asociația Historia Renascita.
Sub directa îndrumare a profesorilor, conf. univ. dr. Claudiu-Ion Neagoe și asist. univ. drd. Ovidiu Vasile Udrescu, studenții si masteranzii vor încerca să reconstituie cele mai importante aspecte ale domniei lui Ioan Gheorghe Caragea, domn al Țării Românești în perioada 1812 – 1818, pe baza surselor istorice existente și a unui număr apreciabil de lucrări de specialitate, considerate relevante pentru acest demers.


Prin intermediul acestui important eveniment cultural – științific, participanții se vor familiariza cu tipul de prezentare și dezbatere publică. Totodată, studenții și masteranzii, vor avea posibilitatea de a își pune în valoare cercetările întreprinse anterior, cu intenția clară de a suscita interesul publicului larg cu privire la o temă prea puțin cunoscută din istoria modernă a românilor.
Pentru o mai bună ilustrare a domniei lui Caragea, respectiv a perioadei de final a epocii fanariote în Țara Românească, membrii Asociației Historia Renascita vor realiza o reconstituire a veșmintelor și a echipamentului unei categorii militare din vremea domnului fanariot, aceea a arnăuților.
Evenimentul se va încheia cu o succintă prezentare a lucrării ”Arnăuții în Țările Române, între secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, apărută la Editura Mega din Cluj, în acest an.
Cu acest prilej avem deosebita plăcere de a vă invita să luați parte la acest simpozion care, cu siguranță, o să vă capteze atenția prin subiectul pus în discuție și prin ”cadoul” ilustrativ oferit de către organizatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.