Impotenţa Guvernului PSD-ALDE de a construi Autostrada Piteşti-Sibiu, un alt episod – CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe data de 19 aprilie 2018 în noul Sistem Electronic de Achiziții Publice (SICAP) două anunțuri de intenție privind demararea următoarelor proceduri de atribuire:

  1. Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu – Pitesti: Secțiunea 1, Sibiu – Boița, Lot 2, km 13+170 – km 14+150 și Secțiunea 2, Boița – Cornetu, km 14+150 – km 44+500
  2. Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu – Pitești: Secțiunea 3, Cornetu – Tigveni, km 44+500 – km 81+900

În realitate, informaţia s-a dovedit a fi pripită ba mai mult decât atât a fi chiar o ştire falsă. Postarea se referă la intenţia de a face acest lucru, aşa cum suntem amăgiţi de câţiva ani buni de construirea acestei autostrăzi strategice Piteşti-Sibiu, parte importantă a Coridorului IV Pan-European, deoarece proiectul bate pasul pe loc de ani de zile, iar studiile de fezabilitate care au fost elaborate nu respectă normativele europene referitoare la calitatea lucrărilor şi protecția mediului.

„Dacă experţii Comisiei Europene au criticat aceste studii de fezabilitate vechi, somându-ne că nu vom obţine finanţare europeană în aceste condiţii, solicitând un alt studiu de fezabilitate cu acord de mediu pentru întreg tronsonul, atunci noi credem că PSDragnea renunţă la banii europeni în favoarea Teldrum. Din păcate, se pare că vor mai trece încă mulţi ani până când cea mai aşteptată autostradă din ţara noastră va fi construită. Solicit în mod expres conducerii CNAIR, Ministrului Transporturilor să nu mai dea dovadă de incompetenţă şi să trateze lucrurile cu maximă seriozitate, transparenţă şi profesionalism, iar dacă această coaliţie PSD-ALDE nu este în stare, să părăsească guvernarea.”, este ceea ce a declarat preşedintele PNL Aargeş, Adrian Miuţescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.