Galerie foto! Dezastru la o şcoală din Argeş!

Prin plafonul acoperișului apa se scurge în șiroaie, holurile școlii și clasele de cursuri sunt pline de apă. Parchetul și mobilierul, acoperite de câteva bucăți de folie, se umflă de la atâta apă. Instalația electrică, pe lângă care șiroiește apa, este ca și compromisă. Așa arată astăzi clădirea Școlii speciale „Sf. Stelian” din Costești.  O clădire care până în urmă cu două săptămâni avea una dintre cel mai bune dotări din punct de vedere al infrastructurii.

            La începutul anului, prin hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 15/02.02.2016, Școlii speciale pentru copii cu deficiențe asociate „Sf. Stelian” din Costești i-a fost scoala-speciala-7alocată suma de 300.000 lei, pentru „reparații capitale acoperiș”.

Prin actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli, conform hotărârii CJ Argeș nr. 61/25.08.2016, a fost aprobată suplimentarea acestor cheltuieli de capital cu suma de 160.000 lei, ca urmare a solicitării nr. 120006/12.08.2016 a instituției de învățământ special.

            Astăzi însă, copiii cu nevoi speciale care învață aici nu mai pot frecventa cursurile în această clădire, prin acoperișul căreia apa curge șiroaie. În urma unor sesizări primite de la părinții elevilor, miercuri, 12.10.2016, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a mers la școala specială din Costești. Surpriză, însă, aici nimeni nu a putut oferi informații legate de modul în care s-a ajuns în această situație, și asta pentru că doamna contabilă nu a putut spune decât că actul – contractul de lucrări privind repararea acoperișului – este în biroul doamnei directoare, care se afla la examenul pentru posturile de directori.

            Se pare că acest contract s-a încheiat pe 01 septembrie, cu o firmă din Pitești, contract în valoare scoala-speciala-5de 320.000 de lei (fără TVA) și cu termen de începere a lucrării pe 15 septembrie. Contractul a fost încheiat de conducerea unității, școala având personalitate juridică.

Deși clădirea este proprietatea Consiliului Județean Argeș, care investește banii, angajarea personalului și managementul se află în sarcina Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Consiliul neavând atribuții în selectarea personalului. De altfel, de la fața locului președintele Dan Manu a luat legătura, telefonic, și cu inspectorul școlar general, Dumitru Tudosoiu, căruia i-a și fost prezentată situația.

În urma vizitei de astăzi, președintele Dan Manu a dispus luarea de urgență a unor măsuri prin care s-ar putea, cel puțin, stopa dezastrul de la Școala specială „Sf. Stelian” din Costești.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.