Inspectorii de Muncă au făcut verificări în cadrul unei acțiuni denumite ”Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la  angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul protecție și gardă-cod CAEN 801”.

La nivelul județului Argeș au fost verificate 20 de societăți comerciale, două fiind sancționate pentru nerespectarea unor articole prevăzute în Codul Muncii.

„În perioada 29.09-01.10.2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă  Argeș a desfășurat o Campanie națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la  angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul protecție și gardă-cod CAEN 801.

În cadrul acestei campanii au fost controlați  20 de angajatori, dintre care doi au fost sancționați   contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 137 alin.(3) din Codul Muncii, republicat, în sensul că angajatorul nu a  acordat sporul pentru munca prestată în repausul săptămânal, precum și pentru încălcarea dispozițiilor art.123 alin.(2) din Codul Muncii, republicat, în sensul că angajatorul nu a acordat sporul pentru munca suplimentară, de 75% din salariul de bază.

Tot în cadrul acestei campanii, au fost dispuse patru măsuri pentru intrarea în legalitate.”, a precizat Ion Samoilă, Inspector Şef al ITM Argeș.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.