Oamenii legii au activitate intensă în aceste ultime zile din an, când au început în forţă mai multe descinderi la persoane bănuite că ar fi prejudiciat cu sume importante de bani statul român.

În paralel cu percheziţiile şi audierile din alte dosare de evaziune fiscală şi spălare de bani, de la primele ore ale dimineţii de joi, 7 decembrie a.c., poliţiştii şi procurorii bucureşteni au demarat o altă acţiune începută cu 21 de percheziţii domiciliare ce vizează evaziunea fiscală din domeniul publicităţii, transporturilor şi comerţului cu materiale de construcţii şi material lemnos.

„În această dimineaţă, poliţişti Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 21 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul publicităţii, transporturilor şi comerţului cu materiale de construcţii şi material lemnos.

Din cercetări a reieșit că bănuiţii, în perioada 2011-2012, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 22.000.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.”, se arată într-un comunicat de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.