Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană a vorbit la Bruxelles despre importanţa echităţii şi corectitudinii în instrumentele folosite pentru combaterea corupţiei. Eurodeputata susţine că: „Egalitatea este un drept fundamental în Uniunea Europeană, drept ce ar trebui să fie recunoscut și respectat de toate statele membre și de instituțiile europene, fiind aparat de acțiunile interne și externe. (…) Comisia a renunțat la corupție în UE, în timp ce mecanismul de cooperare și verificare pentru România, cât și pentru Bulgaria, a fost menținut. Este dificil sa nu simți un sens al standardelor duble sau al inegalității în UE”.

Aceste afirmații vin ca urmare a dezbaterilor purtate în spaţiul mediatic din România în ceea ce privește lupta anticorupție, problematica dezbătută și de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

În final, europarlamentarul Gabriela Zoana consideră că: „Egalitatea între toți cetățenii UE este un drept fundamental, indiferent de statele membre din care provin”.

Aceasta, așteptând cu nerăbdare, alături de colegii din Parlamentul European, să apere și să se asigure că aceste drepturi „se vor aplica tuturor cetățenilor UE, fără niciun dublu standard”. Declarația politică susținută de europarlamentarul Gabriela Zoană a fost făcută în contextul în care în plenul Parlamentului European a fost dezbătut raportul anual privind drepturile fundamentale în Uniunea Europeană și a avut un ecou cu atât mai puternic întrucât prezentă la dezbateri a fost Vera Jourova, comisarul european pentru Justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.